Friday, November 24, 2006

Om nog even terug te komen op Thanksgiving dinner

Aan ons Chrisje: neen, zo'n reuzemaaltijd was het ook weer niet wat op mijn bord lag was heus "normaal" voor 1 persoon... Misschien lijkt het groter en meer omdat ik de foto van heel dichtbij heb genomen. Want ik herinner me dat je hetzelfde commentaar had bij mijn bord in het restaurant toen met de Belgische dames. En ook dat was niet echt overdreven! Ter info: 'k heb zelfs nog een 2de keer boontjes genomen en kalkoen.... zo lekker!

Aan ons Rosetje: op z'n Belgisch is goed genoeg zenne als ik in juni terug eventjes in Belgenland vertoef!

Aan Renata: inderdaad, onze ovens in België zijn voor zo'n grote beesten té klein. Niet alleen de ijskasten zijn hier groter en vooral breder, ook de ovens dus! En gisteren heb ik begrepen waarom.

Aan Katy (mijn apothekeres in Elewijt) die me via mail het recept van de boontjes vroeg: ik vrees dat je de ingrediënten niet te pakken gaat krijgen in België, maar ik wil ze wel voor jou even hier posten:

-boontjes (vers of diepgevroren)
-1 1/3 cup French fried onions (van het merk French's) (dat zijn krokant gebakken ajuintjes)
-3/4 cup melk
-peper naar eigen smaak
-1 blikje cream of mushroom soup (van het merk Campbell's)

Mix alles behalve 2/3 cup van de ajuintjes (die moeten op het einde bovenop gelegd worden om nog even krokant te bakken). Bak 30 minuten op 175 °C en daarna nog 5 min extra met de 2/3 cup van de ajuintjes die je hebt toegevoegd op het einde.

TER INFO: 1 cup is ongeveer 200gram...

Maar zoals ik zei, zal het niet evident zijn om de ingrediënten in België te vinden (vrees ik).

En aan allemaal: uiteraard was ik vergeten te melden dat er "stuffing" in die kalkoen zat. Die wordt er echter uitgehaald vooraleer ze de kalkoen beginnen te versnijden. De stuffing lag wel op mijn bord, maar blijkbaar zo goed verstopt dat ik het vergeten te vermelden was. Wie heel goed kijkt, ziet de stuffing onder de stukken kalkoen!

Stuffing wordt gemaakt met hard brood (getoast dus een avond op voorhand) en daar word kalkoenbouillon bijgevoegd en een hoop kruiden. Best lekker, want eerlijk gezegd had ik vooral van die stuffing een beetje schrik... Maar 't viel dus goed mee.

2 comments:

kastelke said...

Die ajuintjes, zijn er dat zoals in België op een Bicky Burger liggen? zo van die geroosterde? Die kan je bekomen in Horeca groothandels. En ook wel in zaken als Covee of O'Cool, vermoed ik.

saskia said...

En anders kan je de chinese winkels eens afschuimen. Ik weet dat wij daar altijd gebakken uitjes kochten en dan deden we die als afwerking bijvoorbeeld in de soep. Echt wel lekker.