Friday, May 19, 2006

Afscheidsfeestjes

Druk, drukker, drukst...

We worden her en der uitgenodigd bij vrienden omdat ze ons nog eens willen bij hen hebben voor ons vertrek... maar spijtig genoeg komen we tijd te kort en moeten we mensen teleurstellen!

Daarom geven we dan ook een groots afscheidsfeest op 8 juli waarop we zo'n 80 mensen hebben uitgenodigd: familie, buren, vrienden... Tegelijkertijd wordt dat ook een beetje mijn verjaardagsfeest, want op 7 juli word ik alweer een jaartje ouder.

Axelle krijgt een heuse afscheidsfuif (want da's cool) een weekje voor wij de receptie organiseren.

Ondertussen zijn we ook nog werkjes aan het doen binnen en buiten het huis zodat het twee jaar zonder onze goede zorgen verder kan.

Konden we maar wat "tijd" kopen! Ik deed het direct. Maar ik vrees dat we het zullen moeten doen met de tijd die ons hier nog rest voor ons vertrek!

Tuesday, May 16, 2006

Verhuurd

En ja hoor, ons huisje is verhuurd aan een Nederlands koppel... eigenlijk dus ook een beetje "expats". Ze wonen momenteel in Breda, maar de man werkt in Leuven... vandaar.
Het was echt niet makkelijk kiezen want we hadden kandidaten zat.

Ondertussen kabbelt het leven hier verder, niet erg rustig want we zijn volop onze verhuis aan het voorbereiden...

Axelle gaat nog elke woensdagnamiddag naar de Engelse les, Alain zit tot over zijn oren in het werk en dat geldt ook voor mij...

Maar als ik dan denk aan het zonnetje dat binnenkort "non-stop" gaat schijnen, dan maakt dat héél dat druk gedoe van nu wel goed!

Thursday, May 04, 2006

Visa

Gisteren was het zo ver: naar de Amerikaanse Ambassade op de Regentlaan in Brussel.
Het verkeer was druk - superdruk - wat ons een beetje deed stressen omdat we dachten dat we té laat op onze afspraak zouden zijn.
Maar neen, gelukkig mochten we niet direct binnen en moesten we zelfs op straat wachten tot het onze beurt was. Dan één per één door de deur, door de security en naar het loket.
Al bij al waren alle formaliteiten binnen het uur afgehandeld en mocht Alain vandaag onze paspoorten ophalen. "Efficiency"!
Weer een stapje dichter dus bij het vertrek, dat ondertussen geprogrammeerd is voor 12 juli (als we tenminste een vlucht kunnen boeken voor die dag).
Ziezo... dat was het voor vandaag...
See ya all