Tuesday, October 23, 2007

De branden razen verder...




California brandt... heel erg... en dat ondervinden we zelfs tot hier in de Marina (zie maar op bovenstaande foto hoe proper de lucht eruit ziet).

Neen, wees niet ongerust beste vrienden, wij zien alleen de rookpluimen in de verre verte, geen vuur van dichtbij zoals Ann het op haar blog schrijft.

Wij hebben wel last van de luchtverontreiniging die een gevolg is van de branden.
Er hangt hier een grijze mist boven zee en boven de haven... en er wordt afgeraden van buiten te sporten. Fietsen en joggen doe je dus beter in de gym dan op het fietspad langs de Oceaan.

Ook mensen met ademhalingsproblemen wordt aangeraden zo weinig mogelijk buiten rond te hangen. En dat net nu het zo zalig warm is... is het beter dat je binnen blijft zitten.

Ik hoorde net zeggen dat New Orleans ondertussen verzuipt onder de regen... en hier hebben we zo erg een dag fikse regen nodig om al die branden te blussen, maar hier is er geen drupje regen in het vooruitzicht.
Pas vanaf vrijdag geven ze hier terug "normalere" temperaturen voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het hier aan de kust 30 graden Celsius... wat uitzonderlijk warm is (zelfs tijdens de zomer klimt de temperatuur hier bij ons meestal niet zo hoog).

Ik hoop dat de branden gauw onder controle zullen zijn, zodat niet te veel mensen hun hebben en houden nog moeten prijsgeven aan de vlammen.

1 comment:

Anonymous said...

Heb de beelden gezien op TV, dit moet verschrikkelijk zijn. De branden zijn ook zo moeilijk onder controle te krijgen. De is nu eenmaal de natuur en daar is dikwijls weinig aan te doen.
Hopelijk is het snel voorbij.
Groetjes,
Renata