Sunday, April 06, 2008

STINKY... SMELLY... AFTERNOON

Vrijdag waren ze de buizen van de riolering in de gebouwen hier aan het kuisen. Ze noemen dat met een schoon woord "jetting of the sewers". Wel, de "jet" die ze hebben gebruikt heeft inderdaad zéér goed gewerkt.
Ik was naar de gym geweest en had net een douche genomen toen ik opmerkte dat de lavabo in onze badkamer tot aan het randje gevuld stond met een vieze zwarte, stinkende waterachtige substantie. Ook in Axelle's badkamer bleek dit het geval te zijn. Erger was dat dat vuile stinkende goedje niet meer onze lavabo's wilde verlaten!
Alain was (gelukkig) thuis aan het werken en ging dus direct op zoek naar de "daders".
Zij kwamen een kijkje nemen en besloten dat ze nog eens moesten "jetten" omdat er iets vastzat in de buis. Wel... die laatste jet dat hebben we geweten.
Het water steeg natuurlijk nog in onze lavabo's en stroomde dus over tot op de grond... JAKKES!
Gelukkig had Alain het onder controle kunnen houden in onze badkamer, want daar is vast tapijt op de grond! Hij had zijn hand over de overloop gehouden, zodat het niet meer verder kon stijgen (toch niet zo dramatisch als in de andere badkamer).
Dan maar direct "the office" gebeld of ze iemand wilden sturen.
Ondertussen begon onze flat meer en meer op een stinkende riool te lijken. Alle vensters open, de afzuig in de badkamers opgezet, maar niets hielp.
4 uur lang hebben ze moeten werken, alle zwaar geschut moeten bovenhalen om het euvel op te lossen. De kuisploeg kwam de hele vieze boel opruimen (want ja, daar betalen we toch wel voor hé) en dinsdag komen ze de "walkway" van onze tapijten met een shampoo behandelen. Want ze liepen daar natuurlijk met hun werkschoenen door en hebben wat extra plekken gemaakt op ons lichtgekleurde tapijt.
Vermits het zo stonk bij ons, had Jana medelijden en nodigde ze ons uit om onze steak op hun bbq te komen leggen. Het werd een gezellige avond en tegen de tijd dat we terug huiswaarts keerden, was de stank verdwenen. YEEEEEEEEEEHHHHHHHHH...

Zaterdag naar de gym om mijn kater weg te fietsen (een ietsiepietsie te veel wijn gedronken, Puska is artiest in het bijschenken zonder dat je het merkt!). Na de gym voelde ik me al een heel stuk beter en werd een zonnige namiddag aan het zwembad ingelast, waar de vrienden weer allen elkaar ontmoeten. Jana stelde voor om met de meisjes naar de film "Nim's Island" te gaan.
We hadden daar namelijk de voorstukjes van gezien toen we naar "College Roadtrip" waren gegaan. De voorstukjes zijn dus dé allerbeste stukken van deze film. Niet echt om over naar huis te schrijven, ongelooflijk met het haar getrokken wat betreft het overlevingsvermogen van de hoofdacteur. Jana en ikzelf waren ons zelfs aan het ergeren, de kinderen vonden het gelukkig wel een goede film. Ondertussen waren onze echtgenoten op zoek naar een leuke bar om een pintje te gaan drinken. Blijkt dat ze die gevonden hebben in Culver City en ook een Braziliaans bbq restaurant dat we binnenkort eens zullen opzoeken.
Nina wilde graag bij Axelle blijven slapen en dus werd dat ook nog ingelast en zo bleven Jana en Puska deze keer bij ons hangen, en geloof het of niet maar wij weten altijd wel iets waarover we kunnen praten...

Nu staat Alain in de keuken pannekoeken te bakken (lekker) en seffens staat er voor hem en Puska tennis op het programma. Verder zal het ongetwijfeld een rustige dag worden, als afsluiter van het weekend.

2 comments:

Anonymous said...

Hebben jullie eigenlijk al ooit een gewoon rustig saai weekendje gehad ...?

Groetjes van een aftellende Lore en
Veerle en co

Anonymous said...

amai, wat een verhaal.... zou ik ook niet willen voorhebben....jakkes.
Alles goed daar? Krijg je al kriebels vr terugkeer?

Groetjes en een dikke knuffel aan iedereen, EMMA en co