Sunday, December 09, 2007

Het weekend

Het weekend in een notedop...
Vrijdag eerst en vooral de ontgoocheling dat mijn mama er niet zou geraken. Met het stormweer boven Brussel en Amsterdam, was haar vlucht Bxl-A'dam met een uur vertraagd en bovendien moest het vliegtuig nog 20 minuten rondcirkelen boven Schiphol.
Toen zij dus de terminal binnenholde, vertrok de vlucht naar LA zonder haar!
Ontgoocheling aan beide kanten van de Oceaan. Want zij moest een nachtje doorbrengen in een hotel in Holland en wij moesten nog 1 dag langer wachten op haar.
Maar zij was zeker niet de enige, want het bleek een chaos van jewelste in Nederland, met als gevolg honderden gestrande passagiers.
Omdat we ons een beetje wilden troosten, trokken we dan maar 's avonds naar de bioscoop om "Fred Claus" te gaan zien. Een leuke film over de kerstman... eigenlijk over de broer van de kerstman (Fred).

Zaterdag vol spanning gechat met mijn papa, die bevestigde dat mama goed en wel vertrokken was. De tweede poging was dus geslaagd en het aftellen naar 15u20 kon dus beginnen.
We hadden vanalles te doen. Want zaterdagavond was er hier de boatparade. Het zijn allemaal mooi versierde boten die door het kanaal varen gedurende 2 uren en die allemaal de jury proberen te overtuigen dat hun boot de mooiste is. De winnaar van de boat parade krijgt een reis voor 2 personen aangeboden naar Tokyo om daar te gaan zetelen in de jury van een gelijkaardige boat parade.
Het was zo tof die avond, dat ik glad vergeten ben foto's te nemen... Gelukkig hadden we er vorig jaar voldoende genomen!

Maar nu terug enkele uurtjes eerder... om 15u20 precies zagen we met de verrekijker de "blauwe vogel" binnenkomen... (KLM!).
Een uurtje later zagen we haar...
Haar "welcome to America" was niet erg vriendelijk, want ze trof een immigration officer die nogal onbeschoft was. Hij zei botweg: "All you tourists are stupid!".
Mijn mama wachtte tot al het gestempel gedaan was en las hem dan de les door hem te zeggen "Sir, you are the face of America!". Dat is namelijk de tekst die op een bordje staat op hun bureautjes! GOED GEDAAN MAMA!
Hij was zeker van het Lam Gods geslagen... want hij repliceerde niets meer! (haha)

Thuisgekomen werd de valies vol met cadeautjes uitgepakt. Mooie kleren voor ons alledrie, chocolade in overvloed, marsepein (njammie) en ook de onnozelste dingen zoals visbouillon (hier niet te vinden), jex sponsjes met zeep in (goed voor het kuisen van mijn bbq gril) en ook niet van dezelfde kwaliteit hier te vinden en last but not least sausbinders (je weet wel die je rechtstreeks in je saus kan mengen). Dat laatste kan ik hier wel vinden in de winkel van Alpine Village, maar daar kost me dat zomaar eventjes 5 dollar per pakje (+ tax).

Om 18u werd het startschot gegeven van de boat parade met een vuurwerk en daarna cirkelden de mooi versierde boten (met veel lawaai en muziek) 2 uur rond in het kanaal.
Wij hadden een party voor onze Amerikaanse vrienden hier en voor enkele mensen van Alain's werk. Achteraf bekeken hadden we gerust nog wat meer mensen kunnen bijvragen, maar we hadden een beetje schrik dat ons flatje te klein zou zijn.
Langs de andere kant was het dan ook weer goed dat het niet te laat werd, want ons mama die was doodmoe en zij lag al om 19u20 in onze kamer in bed te rusten.

Vandaag ontbijt op het terras... de rest van de pannekoeken die gisteren niet werden opgegeten als dessert. LEKKER!
Daarna met ons mama naar de winkels gereden... terwijl Alain alle alcohol, kaas en brood er ging afwerken in de gym. (mijn beurt volgt morgen!)
Na de middag wilden we naar het zwembad, maar het bleek ietsje te killig. Dus besloten we een strandwandeling te gaan maken. Het was een ongelooflijk heldere lucht... de Santa Monica Mountains waren erg goed zichtbaar deze keer (meestal hangt daar een grijzige lucht over).

Om 17u waren we uitgenodigd bij onze Kroatische vrienden Jana en Puschka. Zij hadden namelijk een stuk "ree" gekregen van hun vrienden uit Chicago. Ree en ander wild is hier denk ik niet te vinden. Ik heb het in ieder geval nog nergens in de winkel zien liggen.
Wij eten graag een goed stukske wild en dus sloegen we zeker het aanbod niet af om reeragout te gaan eten bij hen. Het was niet lekker maar SUPERLEKKER. Verder had Jana ook nog gefrituurde stukjes kip en kalfsvlees klaargemaakt en knödels...
Allemaal veel te lekker om slechts 1x ons bord te vullen. Alle buikjes waren dus goed rondgegeten toen we de tafel verlieten.

Ondertussen is het alweer een dik uur verder en liggen mama en Axelle al onder de wol.
Het was een fijn gevuld weekend.

2 comments:

Anonymous said...

ja simonne sjoeke ik heb veel aan u gedacht,het moet maar tegen vallen hé,maar je bent er nu en geniet ervan,kusjes aan mijn maatjes daar Rosette

De Martens in Pasadena said...

Aiai, ik hoop maar dat wij iets meer geluk hebben volgende week.
Alhoewel , ik heb zoiets met luchthavens he.. vertraging en/of bagage kwijt. Hopen op het beste!!
Groetjes Nele