Sunday, December 10, 2006

Marina del Rey Boat Parade

Al sinds de jaren '60 wordt hier in de Marina de Boat Parade gehouden om het "Holiday Season" in te zetten.
Gisteren was het weer zover.
De boten trachten zo mooi mogelijk versierd te zijn, met bijhorende muziek enz... om aldus de hoofdprijs te kunnen winnen: een reis naar Tokyo voor 2 personen om daar als "jurylid" te gaan zetelen in de Tokyo Boat Parade (die exact 1 week na de deze wordt gehouden).
Geld noch moeite was blijkbaar gespaard... want sommige van deze boten zou je regelrecht naar Disneyland hebben kunnen verschepen om daar deel te nemen in hun parade!

Eén van de schepen heb ik overdag getrokken, het is één van de oude schepen die momenteel (ik denk nog tot 14 dec) te bezichtigen zijn hier in de haven van Marina del Rey. Uiteraard zie je op die foto de kerstverlichtingen niet, maar je ziet wel wat een mooi schip het is! Het was ook datzelfde schip dat "kanon"schoten (dat moest het voorstellen) loste, waardoor ons flatje daverde en de kinderen echt tot tegen het plafond gingen van het verschieten! Hierna wat foto's (de meest gelukte, want zo in het donker fotograferen, dat is niet alles met een gewoon kodakske)...

















De Lady Washington























Prachtige sneeuwvlokken...


















Een mooi drakenschip


















Achteraan stond een "Engel" op deze boot... héél mooi... hij entertainde de kijkers!





















Het piratenschip, dé favoriet van de kinderen. Dit schip speelde een liedje af, gezongen met bulderende stem! PRACHTIG... net echt!
















Happy Feet (?) was ook van de partij...






















Een bootje vol lollige pinguins



Dit feestje was tegelijkertijd al een "voorloper" voor Axelle's verjaardagsfeest, zij werd dus overspoeld met cadeautjes (en iets zegt me dat vanavond bij het opengaan van de valiezen van oma en opa er nog een lading op komst is!). Het was supergezellig, we aten pizza en sushi en andere snacks en dan mijn dessertjes uiteraard.
















En na deze hele bootoptocht, het "MOMENT SUPREME": DESSERT!

1 comment:

Anonymous said...

Kristien,
Als jij terug in België bent zou jij het dan niet overwegen van een koffiehuis te openen ? Alles self made !!! Mocht het zover zijn dan word ik één van je klanten.
Groetjes
Renata