Saturday, December 30, 2006

San Diego en Seaworld

Vrijdag vertrokken we zuidwaarts naar San Diego. Er was heel wat verkeer op de baan, zodat we pas na de middag ter plaatse aankwamen. Nadat we in ons hotel hadden ingecheckt, verkenden we het oude gedeelte van de stad, ook gekend onder de naam "The Gaslamp Quarter". Eerlijk gezegd, als Europeaan, valt dat een beetje tegen... Als wij aan "historisch" of "oud" denken, dan zien wij taferelen als de markt van Brugge, de Grote Markt van Antwerpen, het stadhuis van Leuven (en ga zo maar door) voor onze ogen. Dit deel van de stad moest dus historisch zijn, maar wij vonden van niet! Het was wel de moeite waard er eens door te wandelen vanwege de grote variatie van restaurants en de leuke winkeltjes, maar verder zijn er zeker geen woorden aan vuil te maken!
Daarna bezochten we Seaport Village... aan het water dus... allemaal kleine huisjes met winkeltjes erin (snuisterijen voor de liefhebbers!) en ook terrasjes waar je een pintje kon drinken (een mojito was dat voor mij trouwens!). In een restaurantje dat over het water stond op palen, hebben we lekkere visschotels gegeten.
Daarna gingen oma, opa en Axelle vroeg naar bed en kuierden Alain en ik nog wat door de straten en genoten we van een lekker warme jacuzzi in het hotel in openlucht.

Zaterdag stond Seaworld op het programma, dat op verzoek van Axelle natuurlijk. Ze had er oma en opa al zoveel over horen vertellen. Mijn ouders zijn daar namelijk 19 jaar geleden naartoe geweest. Voor hen was het dus vooral "vergelijken" met toen en zien hoe erg alles veranderd was.
En of het veranderd was! Vroeger was er buiten de vissen en hun habitat niet veel te zien, nu is het een pretpark met waterattracties en winkeltjes... héél veel winkeltjes!
Aan de ingang kochten we ons een "Fun"-kaart. Met deze kaart mogen we nog terugkeren tot eind december volgend jaar zoveel we maar willen! Vandaag gingen we trouwens niet in de waterattracties omdat we dachten dat we er veel te nat in zouden worden... Het zonnetje scheen wel, het was minstens 20°, maar toch... de waterpret houden we voor de warmere dagen.
Aan water ontbrak het ons echter niet, een beetje ongewild... maar volgens ons mama zaten we absoluut "safe" bij de show van Shamu, de orka. Zij hadden nog "lager" op de tribune gezeten 19 jaar geleden en waren absoluut niet nat geworden. We hadden een beetje onze twijfels, omdat de hele zone "Soak zone" wordt genoemd (maw daar wordt ge dus "zeiknat" op zijn platVlaams gezegd), maar volgens ons mama was dat een spatje hier een spatje daar, meer niet!
Ik hoop dat ik één van de dagen de filmpjes kan posten, zodat jullie zien hoe het water over ons kwam! Momenteel krijg ik ze niet goed geüpload op Youtube...

Kletsnat waren we... Alain had nog het minste gedeeld in de waterschade! Maar Axelle, oma en ikzelf hadden het meeste over ons gekregen. Het was precies of ze goten emmers water over ons uit! Achteraf hebben we dus nog veel gelachen met dit voorval... Gelukkig droogden de kleren snel aan de zon en was het "leed" vlug voorbij.
We zagen niet alleen orka's, maar ook de dolfijnenshow (wel geen foto's kunnen nemen omdat de zon recht op de camera scheen), de zeekoeien, de pinguins, de ijsberen, een soort van walvisachtigen, en nog veel meer...

Het was dus een mooie afsluiter van 2006.... en nu op naar 2007, dat bij jullie in België sneller daar zal zijn dan hier.
Wij gaan vanavond, oudejaarsavond, naar Gaby, mijn Duitse vriendin hier, die ons allen heeft uitgenodigd om haar gezin te vervoegen in het feestgedruis.
Tegen middernacht zullen we terug naar hier komen, omdat hier op het kanaal vuurwerk wordt afgeschoten (en wij dus op de 1ste rij zitten hier).

Aan iedereen: een mooie oudejaarsavond, geniet van elkaars gezelschap... en denk bij het drinken van jullie glaske schuimwijn of champagne omstreeks middernacht eens aan ons... Rond die tijd (3u in de namiddag) zullen wij hoogstwaarschijnlijk nog een wandelingske aan de kust aan het maken zijn.

En hier dus de beloofde fotookes:

Aan ons hotel...





















In Seaport Village















De ijsberen...






















Na de show met orka Shamu en zijn vriendjes....

No comments: