Monday, January 01, 2007

Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag

Met oudejaarsavond waren we dus uitgenodigd bij Gaby en haar gezin. Gaby is Duitse, haar echtgenoot Masud is Iraniër. We kregen er een mengeling van Duitse specialiteiten en Perzische lekkernijen voorgeschoteld.
Het was een leuke en heel gezellige avond, die eindigde bij ons omdat we naar het vuurwerk kwamen kijken.
Ook Saskia met Pieter en Saskia's zus kwamen bij ons langs tegen iets voor middernacht... om ook op de 1ste rij te staan voor het vuurwerk.
Groot was dan ook de ontgoocheling toen bleek dat het vuurwerk voorbij was nog voor het begonnen was. Ik heb 3 knallen gehoord (ik was nog een glaske champagne aan het inschenken in de keuken!) en heb uiteindelijk NIETS gezien... Iedereen was ontgoocheld. Onze buurvrouw Susan en ook onze Duits-Iraanse vrienden hadden nog nooit zoiets "zieligs" meegemaakt hier in al de jaren dat ze hier wonen. Volgens hen is er dus iets "foutgelopen" met dat vuurwerk. Het vuurwerk in onze "hof" in België, dat we zelf afschoten was eerlijk gezegd spectaculairder dan wat hier werd voorgeschoteld. Of waren ze hier misschien gewoon solidair met al de afgelaste vuurwerken in België vanwege de hevige winden... Wie zal het zeggen.

Vandaag 1 januari begonnen we met een licht ontbijt op ons terras, in het zonnetje, waarna we een wandeling langs het kanaal maakten. Daarna was het terug naar Gaby's huis, want zij hadden nog zoveel eten en drank over dat ze ons terug hadden uitgenodigd vandaag. Aan de Perzische gastvrijheid kwam geen einde... we rolden bijna buiten, overvol van al wat we "moesten" proeven.
Neen, vandaag koken we hier niet meer... hoogstens nog een klein toastje vanavond, misschien zelfs niet.

Nu nog lekker gaan hangen in de jacuzzi en dan is dit lange weekend voorbij en start morgen het werkjaar voor Alain. Axelle mag nog lekker genieten van haar derde week vakantie, mijn ouders nog 2 weekjes van de zon... en ik van hun gezelschap.

2 comments:

saskia said...

Blijkbaar zou het vuurwerk vanaf fishermans warf moeten afgeschoten worden. En dan zouden we echt een goed zicht gehad hebben.

Maar van die kanten heb ik niet 1 pijl omhoog zien gaan. Hopelijk komen we ooit nog te weten wat er mis is gegaan, want blijkbaar staat de Marina gekend om zn goed vuurwerk.

Anonymous said...

Kristine,
Ik wens jou en je familie een gezond en gelukkig 2007 toe !
Groetjes,
Renata