Wednesday, August 29, 2007

Een proper tapijt

Vandaag was het de dag van het reinigen van het vast tapijt in onze flat. Omdat we onze lease met een jaar hadden vernieuwd, hadden we op een gratis tapijtreiniging recht. Vermits er ondertussen op dat lichtgekleurd tapijt al wel een aantal vlekken zaten, kwam dit aanbod goed van pas.
Gisterenavond dus begonnen met heel ons apt op zijn kop te zetten: tafel kwam zijdelings op de sofa te liggen, op de slaapzetel in Axelle's kamer stonden de salontafeltjes gestapeld, vanochtend de eetkamerstoelen op ons bed gelegd, een aantal spullen buiten op het terras en tegen 9u deze ochtend waren we dan uiteindelijk klaar voor de komst van de tapijtkuisers.
Om 9u30 waren ze er, tegen 11u30 waren ze opnieuw de deur uit. Er lagen papieren lopers op het tapijt, zodat het kon drogen maar we er toch af en toe door konden lopen.
Onze dag was dus vandaag een "buitenhuis" dag. We aten zelfs onze lunch bij het zwembad.
Tegen 17u gingen we terug naar binnen (lichtroos aangelopen van de straffe zonnestralen) en maakten we ons klaar om ook buitenshuis ons avondeten te gaan nuttigen.
We probeerden een restaurantje hier in de Marina uit dat we tot hiertoe nog niet hadden aangedaan, nl The Warehouse ( ge weet wel mama en papa, dat restaurant op Admirality dat precies lijkt op een vervallen "kot" van buitenuit).
Binnen was het er echter gezellig en hun terras geeft uit op de jachthaven. Het eten was heel erg lekker (ik at een Aziatisch trio van kip), de bediening erg vriendelijk en de prijs was niet spotgoedkoop, maar wel te doen.
Nu we ondertussen terug thuis zijn, hebben we alles netjes terug op zijn plaats gezet, alleen nog de 2 plastiek matten die onder onze bureaustoelen liggen en onze rode mat in het salon liggen nog buiten op het terras ( het vast tapijt is nog niet 100 procent droog ziet ge).
Eens benieuwd hoe lang dit tapijt er zo properkes gaat uitzien????

2 comments:

Anonymous said...

'k zou ook wel eens zo'n gratis tapijtreiniging willen hebben, want als ge een losse tapijt laat reinigen kost dat flink wat euro's per m². 't Zal nu wel fris ruiken hé.

Anonymous said...

Allee dan hebt ge dat lelijk kot waar ik zo vanonder de indruk was uitgetest,ge ziet dat het kan meevallen hé,ps wat wilt axelle voor haar verjaardag dan geef ik dat met alain of uw ma mee Rosette