Friday, November 16, 2007

Red bucket food drive

Waarom de "Red bucket".... omdat tot een jaar geleden het voedsel werd vergaard in rode plastiek emmers.
Nu al lang niet meer, want ze zouden ik weet niet hoeveel emmers per klas moeten zetten.
Elke klas krijgt nu 1 grote kartonnen doos toegewezen en een lijstje wat er allemaal in moet gestopt worden.
De lijst is onderverdeeld in "required" en "optional".
Bij de "required" hoort natuurlijk de gift card waarvan het gezin een kalkoen zal kunnen kopen. Verder wordt dit lijstje aangevuld met pumpkin pie vulling, bonen, dozen met poeder voor mashed patatoes, groenten in blik, rijst, koekjes, gravy (oftewel de saus voor bij de kalkoen), stuffing (zodat de kalkoen ook nog wat vulling heeft), yams in blik (de zoete aardappelen) en nog een aantal andere dingen waar ik nu niet zo direct meer kan op komen.
Bij de "optional" horen onder andere: konfituur, peanutbutter, suiker, bloem, tomaten in blik, tonijn, jello (pudding), muffins mix, soep, speelgoed, pluchen beesten, kleurboeken en alles wat je eigenlijk maar wil om de doos verder op te vullen.
Verleden jaar vulde Coeur d'Alene 54 dozen... en maakte de school dus 54 gezinnen gelukkig. Alle rest die geen volledige pakketjes meer kon maken, werd aan de voedselbank geschonken.
Dit jaar braken we met 1 extra doos het record van verleden jaar én hadden we een supergrote en supervolle doos met extra's voor de voedselbank.
Axelle's klas had op zich 3 volledige dozen...
De kinderen zijn allemaal super gemotiveerd om hieraan mee te werken!
Ook voor ons vrijwilligers is het echt motiverend omdat je weet dat dit echt rechtstreeks naar een arm gezin gaat gaan en je dus toch een beetje licht in hun leven kunt brengen.
Fantastisch initiatief vind ik dit!

1 comment:

Anonymous said...

Hallo Kristine, Alain en Axelle,

Wij (Dylan, Ann, Lisa en Vince) zijn ook van plan om vanaf 2 januari voor 2 jaar naar LA te verhuizen. Wij vinden uw blog heel interessant en er staat heel wat nuttige informatie op.
Ons verhaal (tot hiertoe) staat op http://famberatinla.skynetblogs.be/