Wednesday, November 14, 2007

Weekendje in Catalina

Verleden weekend gingen we samen met Nele, Kurt en hun kinderen naar Catalina Island.
Alles was al een dikke maand op voorhand geboekt: de boottickets, het huisje...

Vrijdag vertrokken we om 12u richting Long Beach om daar de Catalina Express te nemen naar Catalina Island en meer bepaald het stadje Avalon.
Aangekomen moesten we natuurlijk naar het reisbureau om er de sleutels te gaan afhalen van het huisje, daarna gingen we ons huisje zoeken.
Dat hadden we, mits een kleine omweg door mijn fout, al snel gevonden.
Het was een huisje dat mits een likje verf er nog stukken beter zou hebben uitgezien!
Maar goed, het had een mooi zeezicht en een groot balkon waar we konden bbq-en.
Vrijdagavond gingen we op restaurant en daarna redelijk vroeg naar bed (iedereen was snel moe).

Zaterdagochtend stonden we op met een ongelooflijk blauwe hemel. Dat werd dus buiten ontbijten op het terras. Het was Kurt's verjaardag en dus werden ook cadeautjes uitgedeeld aan de ontbijttafel. Daarna vertrokken we richting pier om met onze kindjes een ticketje te kopen voor de "glass bottom boat". Het woord zegt het zelf, het is een boot met een glazen bodem waardoor je dus de vissen kan bewonderen. FANTASTISCH... er was echt wel wat te zien daar onder water. Het verbaasde me dat zo dicht tegen de haven er al zoveel vis zat!
Na het ritje op het water, gingen we lunchen op een terrasje aan zee. Zaaalig!
Nadien onze lunch er terug afwandelen en dan naar ons huisje waar we zouden bbq-en en een lekker glaasje champagne dronken ter ere van Kurt's verjaardag, gevolgd door goede wijn.

Zondagochtend was het weer nog steeds goed en konden we terug buiten ontbijten. Daarna pakten we onze bagage terug in, gingen de sleutels terugbrengen naar het verhuurkantoor en huurden we een golfcart om het eiland te verkennen. Dit vonden de kinderen fantastisch. Ze wilden zo graag zelf het stuur in handen nemen, maar dat mocht absoluut niet vermits het geen Disneyland is he. Trouwens als men ons zou betrapt hebben, had dat ons zo maar eventjes 850 dollar gekost! We maakten het voor hen dus plezant door een beetje "te racen"... Hoewel je niet echt kan "racen" met een golfkarretje.
Na deze rit was het weer lunchtijd. Ook dat kon nog net buiten. Maar na de lunch begon het te overtrekken en killig te worden. We besloten dan ook om onze tickets voor de boot van 6pm te vervroegen naar de boot van 3.45pm.
Aangekomen hier in Marina del Rey, constateerden we dat het hier goed geregend had. Wij hadden het dus getroffen in Catalina.

Het was een leuk weekend en zeker voor herhaling vatbaar.
Hieronder een paar sfeerfotootjes:






1 comment:

Anonymous said...

Halla allemaal, Catalina weekend ziet er leuk uit! Is het zoals ze zeggen een bloemen eiland?

Groetjes, EMMA en co