Tuesday, January 01, 2008

Oudjaar & Nieuwjaar

Eerst en vooral aan iedereen die ons leest, aan iedereen die ons lief is:
GELUKKIG NIEUWJAAR!


Voor oudjaar werden we uitgenodigd ten huize van de familie Martens in Pasadena.
Wat nog leuker was, is dat we mochten blijven slapen en dus niet moesten kijken op een glaasje meer of minder.

Kurt en Nele hadden nog enkele andere mensen uitgenodigd (zie op hun blog) en de 5 kindjes kwamen overeen zoals mama's en papa's het graag hebben.
Ze speelden buiten op de trampoline, binnen met ik-zou-niet-weten-wat-allemaal en staken enkele kleine toneelstukjes in elkaar die ze voor ons kwamen brengen in de huiskamer.

Het menu (vis, lam en dan een echte dame blanche) kun je terugvinden op de blog van Nele en Kurt.

We maakten het niet té laat omdat het de volgende ochtend (deze ochtend dus) al zéér vroeg dag zou zijn. Kurt had ons namelijk getrakteerd op de Rose Parade in Pasadena. We hadden er weliswaar VIP-plaatsen op het terras van de building waar hij werkt en kregen er een heus ontbijt geserveerd en koffie, véél koffie (dat was nodig na de korte nacht, vooral gezien het feit dat we niet zuinig met alcohol waren geweest)...

Nele stond er naast een Amerikaanse dame die haar tot in de puntjes uitlegde hoe de wagens getooid worden met alleen maar bloemen en zaadjes en andere "natuurproducten" en ook hoe al de fanfares (hier "bands" genoemd) die meestappen in die stoet een heel jaar moeten competitie voeren om toch maar hun plaatsje vast te krijgen in de parade.

Hoewel om 7.20 am opstaan op nieuwjaarsdag onmogelijk vroeg was, waren we achteraf wel blij dat we het gedaan hadden want het was echt de moeite waard!
De stoet duurde zo maar eventjes 2 volle uren.
De praalwagens worden allemaal gesponsord (dat zal wel moeten als je ziet hoeveel bloemen erin verwerkt zitten, dat moet dan wel een bom geld kosten). De "bands" zijn niet de kleine fanafarekes die wij kennen uit onze gemeenten in België, maar gezelschappen van zomaar eventjes 400 personen per fanfare! Zéér indrukwekkend... vooral met hun uniformen én hun superopgepoetste instrumenten...
Hieronder wat sfeerfoto's (ik probeer andere te zetten dan bij Nele en Kurt op de blog) en een filmpje....











En héél efkes voelden we ons weer in Europa op skivakantie.... (zie filmpje hieronder)




Er marcheerden zoveel "bands" dat je ze allemaal niet kon filmen... hieronder eentje uit de zovelen.

2 comments:

Anonymous said...

wauw,wat jullie daar al allemaal gezien en meegemaakt hebben .
dat vergeet je nooit meer.
tof tof tof.
mira en co xxxxx

De Martens in Pasadena said...

Heb ook nog een leuk filmke van het toneeltje van de kinderen, grappig!
Groetjes Nele