Wednesday, March 19, 2008

De eerste week...

En wat deden we zoal de eerste week?
Tante Chris kwam met een dikke "valling" (oftewel verkoudheid) toe en ik was zo blij dat ze hier was dat ik "met plezier" haar microben overnam.
Met andere woorden zit ik nu te sniffen en te hoesten! En dat is ook eigenlijk de reden dat er niet eerder wat op de blog is verschenen.
Donderdag wandelden we langs de Venice Canals naar Venice Beach. In het Beachwalk Cafe aten we een lekkere sla. En daarna wandelden we terug naar huis.
Een rustige dag dus, dat is wat "jetlaggers" nodig hebben.
Vrijdag bleven we ook dicht bij huis en gingen we naar Santa Monica.
De winkels bleken ons Chris niet allemaal te bekoren.... waarom is dat nu eens iets wat me niet echt verbaasd? Zelfs bij de grote kledingmerken valt het toch wel op dat hun lijn een beetje "veramerikaansd" is.
Zaterdag gingen we richting "zuid" en reden we naar Palos Verdes. Het liep allemaal niet echt van een leien dakje, want in Hermosa Beach was er blijkbaar een of andere stoet voor "St Patrick's Day". We werden dus omgeleid (maar niet echt op een professionele manier) en reden enkele rondjes vooraleer terug op de baan te zijn. We bewonderden de mooie huizen (vooral ons mama en tante Chris dan want die waren er nog nooit geweest) en voor de lunch stopten we op de terugweg in Redondo Beach.
's Avonds wilde ons mama graag gaan eten voor haar verjaardag bij Duke's in Malibu. Aangekomen bleek echter dat er een wachttijd was van méér dan 1 uur. Dan maar teruggereden naar Santa Monica. Spijtig natuurlijk voor de mooie zonsondergang bij Duke's. We gingen bij ons favoriet Italiaans restaurant eten en uiteindelijk werd dat toch ook goedgekeurd.
Zondag nam mijn ventje (ik was ondertussen al goed getrakteerd van die microobjes) de dames op sleeptouw. Zij maakten een wandeling door de mooie jachthaven en tante Chris zal daar zeker haar oogskes de kost hebben kunnen geven. Zij is namelijk een fervente zeilster!
Maandag was dan officieel Axelle's eerste vakantiedag (ja, hier valt de paasvakantie voor Pasen!). Fan van mooie kleren en mode, voor tante Chris mocht dus absoluut een bezoekje aan Rodeo Drive niet ontbreken. We deden er (tot onze spijt) alleen maar aan windowshopping. Laat daar nu net eens iets naar mijn smaak in de winkels hangen. Vooral vele mooie handtassen konden ons wel bekoren. Helaas geen prijskaartjes in de etalages!
Na het rondrijden moesten we uiteraard nog wat van de zon genieten en sloten we de dag af aan het zwembad.
Dinsdag werd shoppingdag voor de kinderen. We reden naar de alom bekende "Build a bear" shop in Westside Pavillion shopping mall op Pico. Axelle deed weer haar best om een cadeautje te krijgen en tante Chris die haalde er ook haar hartje op, zoals je op de foto's kan zien.
En vandaag is het al woensdag, de tweede week is ingezet...
Weet nog niet wat er op het programma staat voor vandaag en morgen.
Vrijdag vertrekken we naar de Grand Canyon. We slapen de eerste nacht in Laughlin, de tweede in Williams en de derde nacht, op de terugweg, zullen we op de strip in Las Vegas overnachten.
Zo kan ons mama eens vergelijken hoe het 20 jaar geleden was in Vegas (en ook in de Canyon) en hoe het er nu is.
Tot zover dit eerste kort en bondig verslag.




Oma en tante Chris in de Venice Canals
De Venice Canals



Bij ons aan het kanaal



Rodeo Drive



Windowshopping



Eten bij de Cheesecake factory na onze shopping in Rodeo Drive



Build a bear shopping

3 comments:

Anonymous said...

jaja het gaat er weer gzellig aan toe zie ik profiteren mensen het is bijna gedaan,zeg en heb je nu wales gezien op redondo???ik heb er daar wel kunnen van genieten als was het binnen bij een geraamte rosette

Anonymous said...

Veel plezier op jullie trip, je hebt een prachtig weekend uitgekozen, ze voorspellen 27 graden! Wij moeten nog 2 weken wachten op de Paasvakantie en op ons bezoek. Groetjes, Nele

marijke said...

D'er zitten veel 'Amerikaanse Belgen' in Las Vegas dit weekend. Dave en ik komen er zondag (na een rondrit van enkele dagen) ook aan. Effe genieten van het zonnetje... Prettige reis alvast!