Wednesday, February 28, 2007

COEUR D'ALENE WINS BRAVO AWARD

Deze mail zat gistereanvond in mijn mailbox!
"Dear Coeur d'Alene Families: Just got a call from the Music Center, and Coeur d'Alene has won the MusicCenter Bravo Award for Arts and Education! Tomorrow tell your kids, and thank all our teachers and art teachers, and especially Dr. Patton, who was the one who made the Art Center aware of what ourterrific little school does."


Wat is de “BRAVO AWARD”?

De BRAVO AWARD werd opgericht in 1983 door het “Music Center” om leraars en scholen te erkennen voor hun creativiteit, innovatie en uitmuntendheid in het kader van de “arts education”.

De BRAVO AWARD erkent opvoeders en scholen voor hun uitmuntendheid in alle disciplines van “arts education”. 3 awards worden overhandigd: eentje voor de school in het algemeen, eentje aan een “arts specialist teacher” en eentje aan een klasleraar.

De BRAVO AWARD winnaars gebruiken “kunstlessen” om het lesgeven meer pit te geven, om bij te dragen tot meer zelfvertrouwen bij de kinderen en om teamwork en multiculturele communicatie en verstandhouding te verbeteren.

De winnaars krijgen een BRAVO sculptuur en ook cash ten belope van 4.000 dollar voor elke winnende leraar en 10.000 dollar voor de winnende school. Alle genomineerden, finalisten en winnaars krijgen ook nog andere prijzen zoals boeken, tickets voor voorstellingen en opvoedkundige opportuniteiten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zij die in aanmerking willen komen, moeten een aanvraag indienen die door een comité van opvoeders, artiesten en specialisten wordt nagekeken. Een puntensysteem wordt gebruikt om de top 10 van aanvragers op te stellen. Een groep van juryleden kiest dan 4 finalisten in elke categorie en bezoekt de school en de klassen van deze finalisten. Bij Coeur d’Alène kwamen ze begin februari langs. Alle kinderen werd gevraagd een mooie tekening te maken om ze te kunnen ophangen in het auditorium, de kinderen die erg goed muziekinstrumenten bespelen, moesten een stuk ten beste brengen voor de juryleden, enz enz...

Op de Gala-avond van de BRAVO AWARDS wordt dan de winnaar bekendgemaakt. Deze avond was op 27 februari en Coeur d'Alène kreeg er dus de verdiende erkenning voor de tijd die ze stoppen in muzieklessen, kunstlessen én daar bovenop krijgen ze een som geld in de handen gestopt wat altijd meegenomen is voor een publieke school.

1 comment:

Anonymous said...

lees nu pas de postjes van de laatste week. Hier bij ons heeft iedereen hetzelfde als ons Axelle. Soms is de helft van de kinderen niet in de klas en allemaal met dezelfde symptomen. Ik heb het nu van onze kleinste spruit gekregen maar dan zonder koorts. Wenst ze het allerbeste en verzorg ze maar eens goed