Sunday, February 11, 2007

Het verjaardagsfeestje



































Zoals jullie het konden raden, werden deze fotootjes getrokken op het feestje gisteren!

Maandag vierde Alain zijn verjaardag, gisteren was het feestje gepland.

Het was een zéér drukke dag ... da's het minste dat er gezegd kan worden.

Donderdag was ik de wijn en enkele hapjes gaan aankopen, vrijdagnamiddag na school nog samen met Axelle de winkels gaan afschuimen voor alle ingrediënten voor de "home made pizza" en de "tiramisu".

In ieder geval komt het op zo'n totaal van 3u shopping neer. Dat komt vooral door het feit dat in de ene supermarkt net de mascarpone uitverkocht bleek, dat ik voor de punch "safari" nodig had (die hier niet te vinden is by the way) waarvoor ik dus vele winkels heb afgeschuimd en ga zo nog maar effe door met het lijstje.

Zaterdagochtend dus toch nog effe naar het Beverage Warehouse in de hoop dat ze daar de safari zouden verkopen, maar neen... dus moest een vervangdrank worden gezocht. Die hebben we daar wel ter plaatse gevonden (oef).

Dan nog gauw Belgian mini eclairs en Belgian mini puffs gaan kopen bij Gelsons, ter aanvulling van het tiramisudessert dat al sinds vrijdagavond in de ijskast stond te koelen.

Ietsje voor de middag begon dan het voorbereiden van de pizza's... Alain maakte deeg en kneedde met al zijn macht tot het gewenste resultaat verkregen werd. Ik kuiste en sneed de groenten, maakte het pastasausje klaar en alle andere zaken die als beleg op een pizza komen.

Tussendoor moest Axelle nog effe naar de bowling gebracht worden, want zij moest naar een verjaardagsfeestje. Gelukkig kon ik rekenen op een bereidwillige papa die haar terug mee naar hier bracht, zodat ik wat meer tijd had om verder te werken.

Tegen 6 pm waren we eindelijk met alles klaar, stond de punch klaar en de glazen netjes gewassen (ik was nog snel nieuwe punchglazen gaan kopen) en kwam het bezoek één voor één binnengelopen.

Het werd een gezellige avond en rond de klok van middernacht stapten de laatste gasten de deur uit en al snel daarna lagen wij in dromenland.
Vandaag stond in het teken van "rust" en hebben we bijna de hele dag aan en in het zwembad doorgebracht... Want hoewel ze redelijk lage temperaturen hadden voorspeld (15°), is het een heel stuk warmer geworden en was het zelfs "warm" in bikini aan het zwembad. We maakten er een leuke rustdag van met picknick aan het zwembad en Axelle speelde een hele dag met haar vriendinnetjes Isabella en Alexandra.

Vermits er nog een pizzabodem over is, eten we seffens nog een "home made pizza" met daarbij een lekker glaasje wijn dat nog over is van gisteren. En zo zullen we het weekend dan weer afronden.

Fijne werkweek aan iedereen!

No comments: