Tuesday, February 13, 2007

Happy Valentine





Als jullie dit in België lezen, is het al Valentijnsdag... wij moeten nog effe wachten, want het is nog geen 4pm op 13 februari...

Aan alle mensen die me na aan het hart liggen in België (en ook hier natuurlijk):






"Happy Valentine!"



Valentijn is hier al net zo commercieel aangepakt als Halloween. In elke winkel kan je decoratie vinden, snoepjes in hartjesvorm, rekken vol chocolade (die blijkbaar veel wordt gegeven voor deze feestdag), geschenkjes en vooral wenskaarten.

In België vierden wij Valentijn met een "tête à tête" in een lekker restaurantje en gaat het toch nog altijd meer (denk ik toch) om het feest van de koppeltjes.
Hier is Valentijn ietsje "ruimer" bekeken. In de winkels staan kaarten van oma aan kleindochter, opa aan kleinzoon (en alle mogelijke combinaties daarvan), kleindochter/kleinzoon aan de grootouders, dochter/zoon aan de ouders, vrouw aan man, man aan vrouw, zus aan broer, zus aan zus, nichtjes aan nonkel en tante... en zo kan ik nog wel effe doorgaan.

Als je rekent dat een doorsneekaartje al gauw zo'n 4 dollar kost, dan kan je niet anders dan concluderen dat dit VEEL GELD doet rollen.

Ook op school wordt er aandacht aan geschonken, al is het maar omdat het weer kan omgezet worden tot een opbrengst voor de school. Inderdaad, er is weer een "baking sale". Ik heb dus weer cupcakes gemaakt en ook grotere cakes in mijn nieuw gekochte hartvormen.

Morgenvroeg wordt het dus weer een drukte aan de ingang van de school, waar men dan koffie zal verkopen én natuurlijk alle creaties van de mama's en de papa's. De winst is voor de bibliotheek van de school die ze willen opsmukken.

Morgenavond gaan wij niet uit eten, onze dochter heeft beslist dat zij voor ons een Valentijnsmaal op tafel gaat zetten. Uiteraard zijn we daar aankopen moeten voor gaan doen: mooie servetjes, champagneglazen met "hartjes" op, schoteltjes in de vorm van hartjes... enz... zij zorgt er wel voor dat wij mee de economie doen draaien (haha). Maar geef toe, de intentie is toch wel schattig en hartverwarmend. Vooral dan als ze zegt: "Jullie moeten dan met tweetjes dicht bij elkaar zitten, ikzelf ga wel aan de hele andere kant van de tafel alleen zitten." Uiteraard willen wij niet dat ze dat doet, maar het geeft wel goed aan dat ze doorheeft waarover het allemaal gaat.


Rest me niets meer dan mijn creatie (netjes stuk per stuk ingepakt) hieronder even te laten zien.




2 comments:

Anonymous said...

Misschien kan ons Axelle ook iemand uitnodigen?

Hartelijke groeten vandaag
Goedele

kastelke said...

amai, wat een romantische dochter!

Ook in België zie je toch een ver-commercialisering (is dat wel AN?) van feesten zoals Valentijn; men tracht het ook hier zo ver te krijgen dat het een soort 'feest van de vriendschap' is, en niet van 'liefde'. Op de middelbare school van onze zoon kon men vorige week roosjes bestellen, en je kon er een kaartje aan laten hangen (mét of zonder jouw naam er op). De opbrengst gaat naar een goed doel. En zo werden er dus roosjes gekocht niet alleen voor de 'liefjes', maar ook voor die klasgenoot die je dikwijls geholpen heeft, of voor de klasgenoot wiens mama op sterven ligt, of voor je favoriete leerkracht...