Tuesday, May 15, 2007

Een operatie, dure huurprijzen, verboden bamboomatjes, een zalige massage

Al deze dingen uit de titel, kwamen deze week al aan de beurt.

Maandag begon de week met het nieuws dat mijn papa opgenomen was voor een chirurgische ingreep. Niet totaal onverwacht... en ondertussen is hij terug thuis en is hij aan zijn herstel begonnen. Bij deze aan mijn papa: "Een goed herstel papa! Hopelijk is gauw alles terug bij het oude!"

Verder bracht maandag ons een brief van Mariners Village dat we onze bamboomatjes moeten wegnemen op ons terras... belachelijk, maar regels zijn regels en dus hebben we ze maar opgevolgd. Indien we dat niet deden waren we "in violation with our lease" en hadden ze dus eigenlijk het recht om ons hier buiten te kieperen... jaja, in België krijg je slechte en niet-betalende huurders amper buitengekegeld, hier kun je dus blijkbaar voor een stom niet-toegelaten bamboomatje op je terras buitengezwierd worden.

Dinsdag, vandaag dus, bracht ons dan weer wat anders... weer een brief van Mariners Village, deze keer met onze huuropslag. Geen peulschil... al naargelang goede LA-gewoonte. Gelukkig blijven we hier geen jaren wonen, want dan zou dit toch echt wel een serieuze optelsom worden aan het einde van de rit.
Teken je ineens voor 12 maanden, heb je het voordeligste tarief (dus gewoon je opslag bij je huidige huur)... Teken je voor 6 maanden, dan heb je die nieuwe huur + maandelijks 125 dollar voor de "short term". Teken je voor een "month to month", dan betaal je de nieuwe huur + 250 dollar voor de "short term" er bovenop.

Een dure grap... maar wij hebben hier dus al mensen verhalen horen vertellen dat ze zomaar eventjes 700 dollar/maand extra moesten huur gaan betalen... Kun je het je inbeelden? Hier is dat dus wel het geval, tenzij je in een "rent controlled"-complex of buurt woont.
Spijtig genoeg is er hier geen "rent control", we mogen dus van geluk spreken dat er geen 200 dollar of meer bij onze huur is gekomen...
Maar, Belg zijnde, vielen we echter toch op ons achterste... (haha)... zo'n huuraanpassingen kennen we in ons Belgenland niet!

Gelukkig hadden we voor vanavond hier bij ons een massage geboekt. Martine, een Nederlandse die hier in Mariners Village woont, kwam met haar massagetafel aan huis en 1 uur lang heb ik genoten van haar zalige massage. Terwijl ik dit postje schrijf, is Alain aan de beurt... Ik denk dat hij mij naar de massageschool gaat sturen na zijn beurt.

3 comments:

Anonymous said...

Wel wel we wisten dat de huuropslag ging komen hé,zoziet ge maar dat ge volgend jaar terug zult komen,het is hier zo goed en voor de zon zullen we samen naar Ibiza trekken Rosette

saskia said...

dat van ons is gelukkig wel rent controlled. En sinds we hier wat langer blijven zitten ben k blij dat we niet plotseling zo een rekening gepresenteerd kunnen worden.

@nn said...

Hey Kristine, komt net goed uit! Wou al lang eens tot aan Ikea rijden om zo van die matjes te halen voor Helenas balkon, dus als je er vanaf wil!

Bij ons mag het, wij wonen in een uncorporated neighborhood, de enige in de regio Thousand Oaks. Wij mogen alles omdat wij geen eigendom zijn van de stad.

Alle woonbuurten hebben een 'home owners association' en die bepalen regels en wetten wat mag en wat niet. De eigenaars zijn veplicht zich daaraan te houden en moeten dat dus bijgevolg ook doorgeven aan hun huurders. Daarom dat het er in de meeste (rijkere) suburbs zo gemanicuurt bijligt.
Daarom dat je nergens was of handdoeken zult zien hangen, mag niet.

Alez, wat een massage allemaal al goed kan maken he!