Tuesday, May 29, 2007

Verkiezingen in België

Verleden week, per DHL, kwamen onze stembrieven toe. 1 roze en 1 gele per persoon, met het originele rode potloodje om te stemmen. En dan nog een hele resem omslagen per persoon zodat je je stembrief per kleur kon wegstoppen, dan in een omslag met een adres in België en dan nog eens in een omslag tav DHL LA - Belgian Elections...

Zoals je ziet, ontkom je niet... zelfs niet ver weg aan de andere kant van de Oceaan!
Ook aan de verkiezingspubliciteit ontkom je niet, ook die bereikt Marina del Rey feilloos.
Zo kregen we vandaag 2 brieven (één voor Alain en één voor mij) van Laurette Onckelinx en 2 van Guy Verhofstadt.
Maar beste Laurette en beste Guy.... "TROP TARD/TE LAAT"... want sinds deze ochtend zijn onze brieven al terug onderweg naar België!
Misschien stemden we op jou, misschien ook niet... 't was in ieder geval té laat om onze keuze nog te beïnvloeden.
De brief van Laurette kon mij zeker niet bekoren (vandaar dat ik maar 1pagina scande!) ... vooraleer ze brieven naar Amerika laat sturen, zou haar entourage beter eens eerst naar het taalregime van de geadresseerde kijken ipv zomaar aan te nemen dat iedereen gediend is met een Franstalige brief. Iedereen die mij kent, weet dat ik absoluut geen Flamingante ben... maar komaan... "trop" is "trop"!

Net nu een mens eens dacht dat hij geen politieke boodschappen moest aanhoren.... valt dit in de bus:






1 comment:

saskia said...

Ik ben benieuwd of wij er gaan krijgen. Met alle miserie die we hebben met de administratie momenteel in Belgie, omdat er ergens iets mis loopt met ons adres over te nemen.

We hebben het op de ambassade gechecked en daar is het just, maar op een of andere manier lukt het maar niet om in Belgie (zelfs handgeschreven) een juist adres in te vullen (en tis niet gewoon dat ze een nummerke verkeerd doen). En eigenlijk ben k daar enorm kwaad voor en heb k goesting om eens heel hard tegen iemand te schreeuwen. Maar op de ambassade doen ze hun werk goed en er is niemand om tegen te schreeuwen in Belgie ...

Sorry dat k dus je postje misbruikt heb.