Tuesday, May 29, 2007

Memorial Day Weekend

Vrijdag nam Alain een dagje vrijaf. Zo konden we samen Axelle ophalen aan school 's middags (want ook op school stopten ze vroeger dan anders).
We gingen naar het zwembad, maar het was er kouder dan we dachten. Axelle had daar echter geen last van want er waren nog andere kinderen en dus kon de "koude" haar niet deren! Wat wij hier onder koude verstaan, is nog aangenaam weer in België vermoed ik... maar enfin, wij zijn nu eenmaal al gewoon aan warmer.

Zaterdag lekker uitgeslapen (Alain en Axelle toch, ikzelf was om 7u30 uit de veren en heb dan maar mijn strijk weggewerkt), ontbijt op het terras, enkele boodschappen gaan doen. We hebben oa een mooi binnenhuisfonteintje gekocht (zo'n bol waar het water afstroomt).
's Namiddags hadden we om 16u afgesproken met Michael, Marina en Amelia. Michael is een collega van Alain en we zouden samen naar Shrek 3rd gaan kijken.
Amai zeg, wat een leuke film. We hebben allemaal goed gelachen: groot en klein!
Om de dag af te sluiten gingen we hier in de Marina bij Tony P's lekker eten met daarna nog een avondwandeling langs de haven.

Zondagochtend ging Alain met Axelle fietsen naar Venice Beach, samen met Alex en zijn kinderen. Maar die kinderen fietsen op z'n Amerikaans (niet zo echt bijster goed dus...) en dus waren zowel Alain als Axelle blij dat ze terug thuis waren.... Al dat "geslenter" vonden ze maar niets.
Zondagnamiddag was er weer een BBQ at the pool... deze keer eentje zonder specifieke reden, maar daarom niet minder plezant!
De kinderen speelden in het zwembad, speelden tennis en voetbal en de mama's en papa's genoten van het zonnetje, van een glaasje margarita, een mochito, een wit wijntje, een biertje.... Kortom: er was drank genoeg!
Nancy had weer haar superrecept van guacamole klaargemaakt voor bij de taco's en ook haar overheerlijke "devil eggs".... héérlijk!
Dan werd de bbq aangezet (makkelijk want met gas uiteraard!) en grilden we onze steaks en kippefiletjes en onze bbq-aardappelen....
Het dessert werd verzorgd door Nancy en mezelf. Zij bakte chocoladekoekjes en ik een cake met Belgische chocolade gemarmerd.
De avond eindigde omstreeks 21u30 op het terras bij Nancy en Jeff... want uiteraard zaten de kinderen ondertussen al binnen TV te kijken met z'n allen.

Gisteren was het een rustige dag, Alain ging fietsen met Alex (zonder kinderen deze keer), Axelle had een playdate met Chloé en ik genoot (na de workout in de gym!) van het zonnetje aan het zwembad.
Als avondeten aten we Axelle's favoriete recept: vol-au-vent in bladerdeegpotjes. Jullie zullen nu denken: "Da's toch niet zo ongelooflijk speciaal of.... wat is daar nu aan"... maar er zit hier wel een heel verhaal aan:
Het heeft wat geduurd eer ik die potjes hier gevonden had! Ik loop namelijk al maanden te zoeken naar voorgebakken potjes, maar die verkopen ze hier niet, ook niet bij de bakkerijafdeling van Gelsons. Via via kwam ik te weten dat men bij Ralphs in de diepvriesafdeling deze potjes verkoopt (en nu ik het pakje ken ook bij VONS trouwens). Ik had al enkele keren gezocht, maar ik zocht natuurlijk altijd naar een redelijk groot pak (stijl voorgebakken exemplaren die je in de warenhuizen in België kan vinden). Vermits je de potjes nog volledig zelf moet bakken (bijna 30min lang) is dit doosje redelijk plat. Ik had het dus telkens gemist!
Maar... nu ik ze ontdekt heb, zitten ze veilig in onze diepvrieskist.
Axelle supergelukkig! Want ze had dit recept al als 1ste etentje op haar wenslijst gezet voor oma en opa in juni!

Vandaag... de dag na Memorial Day Weekend dus, heb ik gekuist.... de was gedaan.... allemaal minder plezante dingen, maar er was wat inhaalwerk na het vele vrijwilligerswerk op school van verleden week.

Morgenochtend vertrekt Alain voor een kort tripje naar Virginia (5u vliegen!)... om donderdagavond terug naar LAX te vliegen.

En voor we het weten zal het dus terug weekend zijn. Zaterdag is het SPRING FLING AUCTION op school. Start al om 13u en loopt tot 19u. Je kan de hele namiddag bingo spelen en bieden op allerlei zaken... de opbrengst gaat uiteraard naar de school. Voor de kinderen voorzien ze "gezichtschilderen", "artschool"... en voor de mama's en papa's een natje en een droogje...

Zondagochtend organiseert het complex hier een ontbijt voor vaderdag...

En zo houden wij ons hier bezig...

No comments: