Monday, April 09, 2007

Vegas ... the artificial city

Voor ons kwam het inderdaad allemaal als erg "fake" over, vandaar de titel van deze post... Maar ik blijf erbij, je moet het wel eens gezien hebben, vooral als je hier in Californië woont! Dus, al bij al blij met de trip... maar wij houden wel meer van "echte" dingen, zoals een mooie stad bezoeken met prachtige architectuur, een natuurpark verkennen enz...

Onze trip startte al vroeg op de dag, want onze vlucht vertrok in LAX omstreeks 8u45. Gaby stond om 7u bij ons aan de deur en bracht ons naar terminal 1 waar US Airways vertrekt. Er stond een rij van zeker wel 60 mensen te wachten voor de security check. Gelukkig ging het allemaal nogal snel vooruit, zodat we toch nog ruim op tijd aan de gate waren.
Stipt op tijd vertrokken, kwamen we dus rond 10 al aan in Las Vegas. Normaal gezien mochten we pas om 15u op de kamer, maar de kamer was vrij en gekuist en dus konden we er direct intrekken. Het was warm, al bijna 30° rond die tijd, dus besloten we om rechtstreeks naar het zwembad te trekken. Rond 17u30 vonden we dat het hoog tijd werd om de strip te gaan afschuimen. We keken er de ogen uit ons hoofd... wat een supergrote hotels zeg!
We aten in een restaurantje met wel een erg toepasselijke naam: Mon ami Gabi (Gaby kon er erg om lachen toen ik het haar vertelde deze ochtend aan school). Dit restaurant is in hotel Paris gevestigd en heeft een mooi buitenterras dat uitzicht heeft op het waterballet van het Bellagio hotel aan de overkant van de straat. Zo hadden we twee vliegen in één klap: lekker eten én een prima uitkijkpost voor het waterballet.

Daarna wandelden we terug naar ons hotel, waar een lekker zacht bed op ons wachtte en Axelle erop stond dat ik alleen zou slapen. Haar redenering: "Ik heb al veel met mama geslapen als papa niet thuis was. Mama gaat bijna nooit weg, dus nu wil ik wel eens bij papa in het grote bed."
Voilà, en zo gebeurde het dat ik lekker veel plaats had in mijn Queenbed! Jééé...

De volgende ochtend moesten we terug vroeg uit ons bed. De wekker liep niet af en gelukkig werd ik om half 8 wakker. Normaal moesten we dan al een goede 20 minuten op zijn geweest. We moesten namelijk nog ontbijten en dan de bus halen om naar Hoover Dam te rijden. De bus (een Belgische bus!) kwam ons oppikken om 8u45... dat werd dus rushen! Maar, 't is gelukt! Weliswaar met de nodige stress (allé, bij mij dan toch, Alain die bleef weer lekker rustig uiteraard).
De tocht was de moeite waard, we kregen een rondleiding in de dam zelf, mochten de generatoren zien, kregen uitleg over hoe de dam gebouwd was, enz... Indrukwekkend groot! Blijkbaar voorziet deze dam ook oa Los Angeles hier in Californië van stroom en blijft er maar een klein deeltje van de opgewekte stroom in Nevada. Na het bezoek aan de dam reden we naar de Ethel Chocolate Factory. Dit bedrijf is een onderdeel van de Marsfabrieken. De pralientjes die Alain en Axelle hebben geproefd bleken niet slecht, maar ze tipten nog niet aan onze Belgische chocolade, zo werd mij in het oor gefluisterd!

Terug in het hotel, was het te laat om die dag nog naar het zwembad te gaan en gingen we direct de strip op. We aten er ergens Chinees (maar gene vette) en gingen naar de piratenshow kijken van het Treasure Island hotel. Leuk om zien, maar wel pijnlijk voor de benen en voeten. Om een goed plaatske te krijgen, moesten we al lang op voorhand aan de straat daar staan. Het hotel is ook al een eindje stappen van MGM waar wij verbleven. Axelle was dus stikkapot na afloop.

We dachten dat op te lossen door ergens buiten op een terraske met haar een frisdrankje te drinken, maar dat was gerekend buiten de wet van Nevada die stipuleert dat je er onder de 21 niet in een "bar" mag komen (zelfs niet als je met je ouders bent blijkbaar!). Zo werden we op enkele plaatsen geweigerd (erg kidfriendly hé!) en vonden we gelukkig toch het Harley Davidson Café waar we wel iets mochten drinken met haar.

Nu zullen jullie zeggen, waarom namen jullie niet de Deuce (bus die de strip op en af rijdt)... Wel, het was dit paasweekend blijkbaar ook één of ander autogebeuren (koers ofzo). De strip stond dus afgeladen vol auto's in beide richtingen (file dus!). Je stapte sneller de strip af dan dat je in de bus het kon afleggen... vandaar onze keuze om te stappen, want in de bus was je net een sardientje (we hebben het namelijk effe uitgeprobeerd en zijn na 2 haltes terug uitgestapt).

Zaterdag was onze laatste dag en moesten we al om 11u uitchecken. We gingen ontbijten in een heel tof restaurant in het MGM hotel: Rainforest restaurant. Dit restaurant was ingericht als een "jungle", met namaak luipaarden, olifanten enz... en om het half uur ofzo is er een "thunderstorm"... Erg leuk voor de kinderen. Daarna gingen we nog effe de strip op omdat Axelle graag naar de M&M-winkel ging en wij nog effe naar de Coca-Cola winkel.

Daarna vonden we het tijd om nog wat af te koelen in een zwembad van ons hotel dat een "wild river" moest voorstellen. Er zat dus inderdaad stroming op, zodat zwemmen een makkie was. Leuk en verfrissend en Axelle had er al snel een Canadees vriendinnetje met wie ze de hele tijd zich amuseerde.

Om 16u10 kwam de shuttlebus ons ophalen en uiteindelijk kwamen we rond iets voor 22u thuis aan. Thuisgekomen ging ik nog vlug door de post. Er zat een aangename verrassing in!
Alain was een tijdje geleden door zijn baas voorgedragen voor een "Excellence award". En ik mag best fier zijn op mijn ventje, want hij heeft hem gekregen! Er zat dus een mooie compensatie in traveller cheques in onze brievenbus... hadden we dus toch kunnen gokken! (geintje...)

Voilà, dat was het Vegasuitstapje in een notedop.

Hierna volgen nog enkele sfeerfoto's.... by day and by night... ongelooflijk dat lichtspel!

1 comment:

marijke said...

Ik vond Las Vegas ook helemaal 'over the top', maar wel een must-see! En I love the M&M store. ;-)