Monday, May 19, 2008

Fotootjes van onze rondrit - 13 mei

Hieronder enkele foto's van onze rondrit naar de Noordkust en de Oostkust van Oahu.
Eerste stop was de DOLE-plantage... je weet wel, de ananas in blik alom gekend!


Hierboven een foto van de inkom van de DOLE-plantage. In deze plantage hebben ze ook het grootste doolhof ter wereld ingebouwd in de tuin. Ze haalden het Guiness Record Book.

In de tuin kan je er allerlei soorten ananas vinden, geteeld in allerlei landen. Dit was één van de grappig gekleurde. Wij hadden nog nooit "rode" ananas gezien.

Eén van de vele surfshops die je onderweg tegenkomt.

In het Waimea Reserve, vlakbij Waimea Beach, stonden prachtige planten. Eén ervan was deze Cannonball tree. Hieronder kan je zien wat een prachtige bloemen er aan deze boom groeien, alsook natuurlijk de "cannon balls" die je hierboven ziet.

Er waren ook vijvertjes en stroompjes en dat leverde dan weer onderstaande foto op.

Een wandeling van zo'n goede 30 minuten, temidden van prachtige natuur... wat wil een mens nog meer? Wij waren voldaan...


Uiteindelijk kwamen we dan bij de waterval terecht, die spijtig genoeg, door een gebrek aan regen de laatste tijd, echt maar tot een watervalletje was herleid. Indien er meer water is, wordt hier door professionele duikers aan "cliff diving" gedaan op bepaalde tijdstippen. Van duiken was er door de lage waterstand natuurlijk geen sprake ditmaal.

Deze foto is getrokken in een restaurantje in Turtle Bay, het meest noordelijke punt van Oahu. Het was er heerlijk stil in vergelijking met Waikiki. Er was maar één resort en dat was Turtle Bay Resort waar wij dus gingen lunchen die dag. Voor Kurt nog een extra info: je kan er golfen Kurt! Misschien toch Hawai op je programma zetten voor je terug afzakt naar andere oorden?

1 comment:

Anonymous said...

Het ziet er daar allemaal heel mooi uit hoor! Dat golfen zal Kurt zeker willen doen als we eens naar Hawaii reizen!
Groetjes, Nele