Monday, June 30, 2008

Dag 2 roadtrip: Kingman naar Gallup (New Mexico)

Deze ochtend al vroeg wakker door rondhuppelende bovenburen om half 6 in de ochtend. Nog wat blijven in bed liggen om uiteindelijk om half 9 aan het ontbijt te zitten.
Dan richting Flagstaff gereden. Ons mama was daar 20jaar geleden geweest en vond het toen al een leuk stadje. Wel... ze heeft gelijk gekregen. Het is nog altijd een leuk stadje, winkeltjes, kunstgallerijtje, café en restaurantjes...
We hebben er wat rondgewandeld (neen, geen volledig uur, want zoveel viel er nu ook weer niet te zien) en hebben dan gelunchd in een oud restaurant dat in originele staat gerestaureerd was door de eigenaar.
Van daaruit vertrokken we richting Sunset Volcano Crater. Mits 5 dollar per volwassene inkom, konden we daar gaan kijken naar opgedroogde lava en een krater die er lang geleden is uitgebarsten. Mooi, maar vooral héét. Hoewel, toch een stuk minder heet dan gisteren, amper 35°C! Onderweg naar Flagstaff hadden we zelfs onweer met regen, dikke regendruppels... en afkoeling tot 16°C.

Van de volcana crater trokken we richting Gallup met een tussenstop bij de Mooncrater. Dit is een krater die ontstaan is door een inslag van een meteoor. Hier was de inkom al een stuk duurder, namelijk 37 dollar voor ons drietjes. We kregen voor dat geld wel een mini-museum met filmpje over meteoren. Interessant, maar wat vooral interessant was, was die krater... énorm groot!
De gids vertelde dat 2.5 mijl verderop, bovenop een canyon een stuk van de meteoor geland was en dat dat stuk door erosie jaren later beneden aan de oppervlakte gekomen was. Dit stuk lag nu tentoongesteld in het museum en is zo maar eventjes 600kg zwaar (hoewel het er toch niet zo overdreven groot uitzag). Het bestaat voor het grotendeel uit ijzer (zo’n goede 90% als ik het me goed herinner), een 9% nikkel en dan nog 1% van wat anders (maar dat ben ik vergeten).

Van de mooncrater vertrokken we richting Gallup, waar we uiteindelijk om 20u30 plaatselijke tijd toekwamen. Laat, inderdaad... maar Gallup ligt in New Mexico en daar is het meteen een uurtje verder dan in LA!

Gelukkig hadden we ’s ochtends online ons hotel geboekt, want toen we er toekwamen waren er voor de andere gegadigden geen kamers meer vrij!

Morgen gaan we verder richting Albuquerque... dat is slechts een korte rit. Daar gaan we dus wat meer tijd doorbrengen. Meer nieuws volgt, fotootjes ook... maar nu is het bedtijd (het is al 23u19).

1 comment:

Anonymous said...

Beste zus,geniet nog met volle teugen,momenteel ishet bij ons ook mooi weer hopelijk blijft het nog een tijdje,zodat jullie zich vlug thuis voelen in Belgie