Friday, June 06, 2008

PROTEST

Deze ochtend was een ietwat speciale ochtend op school. Gisteren kregen we ‘s ochtends een pamphlet in de handen gestopt: Friday 7.45-8.45 Please parents, join a one-hour protest to stop cuts to education.

Wat is de aanleiding van dit piket aan de schoolpoort?
De staat California kijkt aan tegen een deficit van 17 biljoen dollars. Om de cijfers wat op te poetsen en het deficit dus naar beneden te halen, stelde de gouverneur voor om serieuze happen te nemen in het budget van de opleiding (scholen dus), healthcare (en ‘t is hier al zo triestig gesteld als je geen privéverzekering hebt!) en andere publieke diensten. In totaal probeert hij op die manier 7 biljoen dollars te besparen. Natuurlijk gaan de leerkrachten niet akkoord. Hun job zou wel eens kunnen verdwijnen, want minder centen voor de scholen betekend ook minder tewerkstelling, minder cursusmateriaal, meer kinderen per klas enzovoort. De leerkrachten gaan er van uit dat de gouverneur beter zijn centen zou gaan halen bij al die rijkaards die hier in California wonen… En die zijn er inderdaad, als je naar de prijs van sommige van die “optrekjes” kijkt, als je de superjachten hier ziet voorbijvaren… dan zien wij het geld hier gewoon voor onze neus paraderen! Vandaar dat er dus deze ochtend een protestcampagne georganiseerd werd aan de schoolpoort. Hoewel wij hier vertrekken, sluit ik me toch aan bij dit protest. Wij hebben hier vrienden met kleinere kinderen. Ik zou het niet echt een fantastisch vooruitzicht vinden dat mijn kind in een klas met bv 50 kinderen zou moeten zitten. Het is dus vooral voor die kinderen en voor de méér dan gemotiveerde leerkrachten bij Coeur d’Alène dat ik mee op straat ben gaan staan. Want zeg nu eens eerlijk: “Als we niet meer investeren in onze jeugd, wat gaat ons dat dan brengen in de toekomst?”





1 comment:

De Martens in Pasadena said...

Hier in San marino is er ook serieuse campagne gevoerd afgelopen maand. Mits tussenkomst van de Schoolfoundation was er nog een tekort van $ 1.3 miljoen. Maw "donation, donation"!! En deze week hebben Ze hun goal bereikt, hopelijk hebben we zo een paar jobs kunnen sparen, want klassen van 40 of 50 is inderdaad echt wel teveel he!
Groetjes, Nele