Sunday, June 01, 2008

Silent Auction en Waterpolo

Uiteraard hebben 2 boven vernoemde onderwerpen NIETS met elkaar te maken. Ze vielen alleen maar op dezelfde dag, namelijk zaterdag.

Vrijdagavond startte ik het weekend met Snjezana (oftewel Jana). We gingen naar het cinemacomplex "The Bridge" om er "What happens in Vegas" te gaan zien, de film met Cameron Diaz en Ashton Kutcher. Heel grappige komedie!
Daarna besloten we de avond met een "Margarita" in The Warehouse hier in de Marina.

Zaterdag was het Silent Auction op school. Een evenement ten voordele van de nieuwe schoolbibliotheek die ze gaan bouwen en waar heel wat centjes voor nodig zijn.
Er was een hele resem aan spelletjes voorzien voor kinderen, mits betaling van 5 dollar per kind... Maar Axelle amuseerde zich kostelijk en dus was die 5 dollar absoluut geen bezwaar.
We kochten uiteraard ook "raffle tickets", ticketjes voor de tombola dus... Tombola waar je allerlei leuke prijzen met kon winnen. Prijzen waren onder andere: 100 dollar op te kopen bij Victoria Secret (lingeriewinkel), Nintendo Wii, Ipod, Nintendo DS... Bij elk item stond een pot en daar kon je dan je ticketje instoppen (met je naam erop). Axelle hoopte uit de grond van haar hart dat ze deze keer de American Girl-pop zou winnen (en ik hoopte stiekem op de Wii of de 100 dollar bij Victoria Secret), maar niets... HELEMAAL NIETS wonnen we!

Er was ook nog de silent auction. Dit is dus een zaal vol aankoopbons en artikelen waarop je kan bieden. Wij boden deze keer niet meer op iets dat we hier nog zouden moeten gaan "opgebruiken" maar op iets dat van pas komt volgend weekend.
Eén van de "gift baskets" van de klassen van Coeur d'Alène was namelijk kampeergerief. 250 dollar hebben we ervoor betaald, ietske meer dan de echte waarde, maar uiteindelijk ging het om een benefietdag en dus hebben we de school weerom goed gesponsord.
We kregen een mooie 5persoons-tent, 2 zelfopblaasbare matrassen, een boek over kamperen, een hamer, een vuilblik met vegertje, een kleine lantaarn, een grote lantaarn op gas, een hanger voor de lantaarn, een zeildoek om op de grond te leggen, 2 zaklantaarns (zonder batterijen, maar zelf op te draaien) en producten om de muggen en ander ongewenst bezoek op afstand te houden. Waarde: 200 dollar... wij deden de school dus 50 dollar extra cadeau, graag gegeven want dit is echt wel een héél goede school!
Een class basket wordt door de ouders van die klas samengesteld en betaald... de school kreeg dus netto 250 dollar in handen, alleen maar van ons. Axelle's klas stelde 2 baskets samen: eentje met een Wii (die ging weg voor méér dan 350 dollar, dus ver boven de verkoopprijs in de winkel), de andere basket was gevuld met spelletjes voor die Wii (deze ging weg (zelfde familie) voor 250 dollar...
Zoals je dus leest, raapt de school wel een stevig centje op met deze Auction. Het is de grootste benefiet voor Coeur d'Alène. Het weer was mooi en warm en er was héél veel volk, het eindbedrag zal dus ook dit jaar weer héél mooi aantikken.
Met een muziekoptreden, pizza, slaatjes, ijsjes en frisdrank werd iedereen goed ter plaatse gehouden en kwam er dus nog meer geld in de kassa.
Uiteindelijk was ik pas om kwart voor 7 's avonds terug thuis met Axelle.

Alain die was al eerder doorgegaan, namelijk rond half 4, want hij moest Puska ophalen om naar het waterpolo te gaan kijken.
Dat was ergens in de buurt van Thousand Oaks, dus een stukje rijden van hier.
Het was een vriendenmatch Croatië-USA. Alain had een VIP-plaatsje omdat hij officieel door het Croatisch Consulaat was uitgenodigd. Ze kregen drankjes, hapjes en vermaakten zich.
Alain vond het alleen maar spijtig dat Croatië voor de allereerste keer een match verloor, hoewel dit volgens Alain vooral te maken had met de laagstaande zon die de Croatische doelman totaal verblindde.
Alain stapte rond 8u 's avonds binnen om dan nog een uurtje tennis te spelen met Puska...
En zo was iedereen tevreden zaterdagavond.

Vanochtend reden we naar Target want we moesten nog de rest van ons kampeergerief gaan aankopen: een klein tafeltje, een nieuwe pomp om Axelle's matras op te blazen, slaapzakken... Het kookfornuisje kunnen we lenen van iemand, want we zijn niet zeker dat dat ook zal werken op de gascontainertjes in België.
Voilà... wij zijn er nu dus klaar voor... volgend weekend wordt kampeerweekend met 5th grade in Leo Carrillo State Park. Meer daarover, volgend weekend!

Hieronder nog een fotootje van de Croatische waterpoloploeg (de wereldkampioenen!) ...



No comments: