Wednesday, November 29, 2006

Citizen of the week

Elke maandagochtend is het een "Assembly" op de koer van de school. De ouders mogen daarbij aanwezig zijn en alle klassen zitten/staan in een grote cirkel rondom de directeur. Eerst is er een verwelkoming van de directeur, die telkens weer herhaalt "it's such a beautiful day at Coeur d'Alene today..." (maandag kon hij dat niet zeggen wegens de regen en dus werd de Assembly naar dinsdag verschoven) Daarna is er de "flag salute"... waarbij alle kinderen een tekstje aframmelen over hun "pledge to the American flag"... (ons Axelle staat dan meestal wat rond te kijken, want ja... 1° zij is niet Amerikaans en 2° zij kent dat tekstje niet) en dan begint het afroepen van namen van kinderen die

1° iets goed hebben gedaan voor anderen (opgemerkt door een volwassene in de school)
2° gekuist hebben en vuil hebben opgeraapt en weggegooid in de vuilbakken

Nu dinsdag was er dus Assembly en werd onze Axellemien uitgeroepen tot "Citizen of the week" omdat zij zo goed had helpen kuisen aan haar klas. Het kuisen houdt in dat de kinderen met een bezem de bladeren wegvegen en in de vuilbak gooien (meer niet).

De kinderen worden telkens beloond (als ze bij de gelukkigen zijn) en krijgen dan een "bon" waarmee ze kunnen gaan eten in de Souplantation hier in Marina del Rey of ze mogen een potlood kiezen...

Axelle heeft dus de bon gekregen en die gaan we dus in de week eens benutten. Niet dat ik er veel van verwacht, maar ach... gewoon om haar plezier te doen.

Hoera hoera dus voor onze flinke dochter!

4 comments:

Anonymous said...

Proficiaat Axelle!
Bestaat er Diddl Potlood in USA?

Van Roxane uit Leuze

@nn said...

Proficiat Axelle, geniet maar van je presentje!

Anonymous said...

hiphiphoera!!!!!! gij doet dat heel goed meisje. Oma zal nogal verschieten als ze jou ginder ziet want zoals ik het op foto's kan zien ben jij heel hard gegroeid.

Anonymous said...

Hey Kristine,

Stefaan en ik zijn daar ook al eens geweest, hier in West-Hollywood. Wel verzorgde verse groenten voor een slaatje tegen een schappelijke prijs maar de warme dingen zijn niet echt te smaken vinden wij persoonlijk. Wel zoveel je kan eten en er is veel dessert dus de dochter zal misschien haar weg daar wel invinden?!

Proficiat en smokelijk,

Hilde