Thursday, August 03, 2006

Eerste rijervaringen met mijn autootje

Deze ochtend mijn eerste rijervaring met mijn autootje opgedaan. Direct de drukke baan op om te gaan shoppen met dochterlief. Het viel allemaal goed mee.
'k Moet wel goed oefenen, want we zijn nog steeds maar "tijdelijk" in orde. We moeten verderop in augustus nog ons praktijkexamen gaan afleggen. Dus mensen: ons niet te snel feliciteren, we zijn er nog niet hé.
Achteraf bekeken is het eigenlijk toch wel logisch dat ze je dat handboek laten leren. Hoe frustrerend het ook is, er zijn toch een aantal dingen totaal anders aangegeven dan bij ons en je mag hier bijvoorbeeld (tenzij aangegeven dat het niet mag) door een rood licht mag rijden als je rechts afslaat (na natuurlijk eerst wel gekeken te hebben dat er geen verkeer af komt). Wat we persoonlijk nog steeds overdreven vinden is het feit dat je opnieuw dat praktijkexamen moet afleggen. Uiteindelijk rijden wij toch al ettelijke jaren in België.
"Tickets" kunnen we hier inderdaad ook beter vermijden, omdat je er maar een aantal mag hebben en je dan je rijbewijs kan kwijtgeraken geloof ik... In ieder geval, ik wil er niets van weten! Daarenboven gaat ook je verzekeringsprijs omhoog als je die strafpunten op je rijbewijs krijgt (zo wist Alain's collega ons te vertellen gisteren).

Naar een salon zijn we spijtig genoeg nog niet gaan kijken, hoewel dat eigenlijk op ons menu stond voor vandaag. Maar, het is vandaag "ice cream day" in het clubhuis aan het zwembad. Uiteraard kan je dat als bewoner niet missen. Daar gaan we dus seffens naar toe.
Deze ochtend hebben we ook tijd verloren doordat ik geen tweede parkingplaats kan krijgen hier en we dus moesten uitkijken buiten het domein waar we dan eventueel wel kunnen parkeren indien alle bezoekersplaatsen volzet zijn. Er zijn trouwens maar een heel beperkt aantal van die plaatsen meer omdat er hier in mei een grote brand in het complex heeft gewoed, waarbij heel wat mensen hun autostaanplaats kwijt zijn gespeeld en ze die mensen dus naar andere plaatsen in het complex hebben moeten transfereren. Met andere woorden: geen 2° parkeerplaats meer voor de nieuwe bewoners of voor de mensen die nu beslissen een 2° wagen aan te kopen. Deze situatie zal zeker nog tot volgend jaar van kracht zijn, zo werd me in het Leasing office gemeld deze ochtend. Gelukkig is hier een grote publieke parking vlakbij, waar je tegen een democratische prijs toch nog je auto kan stallen, maar uiteraard proberen we binnen het domein te staan voor de veiligheid (hier is 24u/24u security).

Morgenavond hebben we een picknick met andere Belgen in Passadena. Daarom moesten we dus in allereil nog enkele boodschappen doen: plastiek bekertjes, borden, messen, vorken enz... en uiteraard geschikt eten om de picknick te kunnen voorbereiden. Axelle zal er terug met Margaux kunnen spelen, een Belgisch meisje dat ze leerde kennen tijdens het feest van de Belgen op Long Beach. Alvast weer iets om naar uit te kijken!

1 comment:

Anonymous said...

Hallo Kristine, door jullie comments te lezen besef je maar hoeveel moed en doorzetting er nodig is om zulk avontuur tot een leuk avontuur te maken. Al goe da de zon schijnt he. Ik vertrek morgen op congé, zal je dagelijkse updates missen maar dan heb ik er weer zoooooooveel te lezen als ik terug ben he. Groetjes van Isaura en Axelle en natuurlijk van Alain aan Alain. Dikke kus, Sonja