Saturday, August 05, 2006

Picknick in Lacy Park - San Marino en een drukke zaterdag
































We hebben vrijdagavond de files getrotseerd (bijna 1u30 onderweg geweest), maar het was het waard. We hebben samen met andere Belgen een leuke picknick gehad in het park van San Marino (nabij Passadena). Spijtig dat het zo snel donker was (zie foto's), anders hadden we zeker nog wat langer in dit mooie park kunnen blijven.

We zijn daarna nog naar het huis van Kurt en zijn gezin gereden en hebben daar nog een lekker glaasje wijn gedronken (onder Belgen). Axelle was bijna niet meer mee naar huis te krijgen. En er is dus afgesproken dat ze allemaal eens tot bij ons in de Marina gaan komen en dat we eens zullen afspreken voor een "sleep-over" voor de kindjes. Axelle een keertje bij Margaux en omgekeerd.

Vandaag hebben we de koe bij de horens gevat en gingen we op salonjacht. Het was echter bedroevend te zien dat de modelletjes van Natuzzi die verkocht worden bij Macy's zeer "klassiek" zijn en dus totaal niet onze smaak. Andere modellen konden ze niet importeren want dat zou volgens de verkoper zeker één jaar kunnen duren, om nog maar van de prijs te zwijgen!
Omdat we toch al halfweg naar Carson waren, zijn we dan maar naar Ikea verdergereden waar ik nog een pot en pan wilde kopen en nog wat kleine spullen voor het huishouden. Axelle had meer geluk deze keer, haar blauwe tafeltje was in stock (ze is heel haar slaapkamer in "blauw" aan het inrichten). Hebben nu ook meteen de kaders gekocht waarin ik al jullie foto's ga stoppen. Als mijn kunstwerkje klaar is, zal ik er een fotootje van op de blog zetten.
Verder zijn we ook nog naar een zonneparasol gaan zoeken in andere winkels, want 's ochtends is het ontzettend zonnig en heet op ons terras zodat buiten ontbijten bijna onmogelijk is.
Geen geluk: diegene die we mooi vonden was stuk, uit stock... kortom: er was altijd wel iets.
Ik heb vandaag dus heel wat "miles" afgelegd, weliswaar met Alain's auto, maar het is zeker een goede oefening geweest voor mijn praktisch examen van eind augustus.

Toen we vanavond op ons terras aan het eten waren, kwam de buurman effe hallo zeggen. Zij hebben ons nu nog nieuwe adressen aan de hand gedaan van salonwinkels. Hoogstwaarschijnlijk niet echt goedkoop, want die mijnheer werkt in de showbizz! Hij heeft nl. een eigen opnamestudio en is momenteel aan het werk met Diana Ross en met Britney Spears (jaja, wij hebben hier buren met contacten in die rangen hé!). Zo zal ik misschien toch nog aan die handtekening geraken voor mijn collega Rita van op't werk, hoewel da's cinema natuurlijk hé!

In ieder geval hebben wij zo "tussen de soep en de patatten" efkes gevraagd of we eens mogen een kijkje komen nemen in zijn studio... en ja... na zijn verlof zou dat eventueel eens mogen. Ben eens benieuwd. In ieder geval hadden ze ons een flesje witte wijn mee voor onze "housewarming" en dat hebben we hier buiten op ons terras samen opgeboemeld deze avond.

Wat ik trouwens nog vergeet te melden voor vandaag is het volgende: toen we in de "Galleria" op Hawthorne Bld aan het winkelen waren, zijn we benaderd door een mevrouw voor een screentest voor Axelle om mee te doen in een tv-commercial. Onze buurman heeft ons wel verwittigd dat we moeten oppassen voor malafide mensen die er op uit zijn om je je kind in allerlei acteerklassen te laten deelnemen (waarvoor je uiteraard moet betalen!!!). Dus, ik denk niet dat we daar naartoe zulen gaan morgen.

Alain komt met Axelle trouwens net terug van de jacuzzi en zegt me dat er morgen iets op het strand in Santa Monica te doen zou zijn met animatie voor kinderen... de keuze zal dus snel gemaakt zijn!

See ya

2 comments:

Anonymous said...

Kristientje
wat die salon betreft heb ik je al eens een komentaar gestuurd maar dat bleek achteraf niet meer op je blog te staan dus is er iets fout gebeurd. Ik heb hier namelijk een uitzending gezien op tv waar men liet zien dat veel dingen die in België in de kringloopwinkel belanden en na geruime tijd niet verkocht zijn, dat die in containers gaan en naar de VS worden verscheept omdat die gingder in de smaak vallen. Dus hunne smaak is duidelijk onze smaak niet.'K Hoop toch dat ge nog iets kunt vinden wat een beetje je goesting is.
Onze Casper weegt nu al 3.550kg; een flinke vent al en een brullerke van jewelste.
Ons Axelle is precies al goed ingeburgerd hé. Hopelijk blijft dat zo verder gaan tegen dat ze naar school moet, maar dat horen we dan wel weer.
Kusjes aan jullie
tante Chris en Paul

kristine@BackinBelgium said...

@tanteke: ge kunt hier toch ook wel toffe dingen vinden hoor, maar het moet natuurlijk betaalbaar blijven. Die Hollywoodstars hebben centen genoeg, vragen staat vrij... dus voor sommige salons betaal je hier véél te véél geld in vergelijking met wat je krijgt... en dan zeker als je niet het "waw"-gevoel hebt. Vandaar dat we nog wat verder moeten zoeken... maar niet vandaag... vandaag is het rustdag! Groetjes aan iedereen en dikke kus aan ons Amber en onze Casper!