Sunday, August 13, 2006

IKEA shoppen & Bezoek krijgen

Deze ochtend naar Ikea gegaan... en centen gespendeerd! Vermits we geen echt mooie salon naar ons goesting hadden gevonden in alle winkels die we al afgeschuimd hadden, hebben we uiteindelijk beslist een goedkoper model aan te schaffen bij Ikea. We hadden namelijk een mooie salon gezien in een winkel, maar daar had ik op het internet dan weer zo'n barslechte "reviews" van gelezen, dat we er niet echt nog voor voelden om daar de aankoop te doen. En, we hadden ook schrik dat we problemen zouden hebben indien er iets aan die salon zou komen nadat we terug in België zouden zijn...dus: richting IKEA.

Daarenboven, staat ons eerste bezoek hier al eind september, de salonjacht werd dus toch wel erg dringend. De kogel is nu door de kerk: het is een lederen hoeksalon geworden in gebroken wit, met bijhorende poef. Verder nog bijzettafeltjes gekocht en nog wat opbergmateriaal waar onze gasten hun kleding in kunnen opbergen als ze bij ons op bezoek zijn... nog wat extra wijnglazen (voor als we de buren eens op een glaasje trakteren)... en zo was er weer een heel bedrag gespendeerd. But, that's the way it goes in America! Spend your money baby...


Vandaag kregen we bezoek: Saskia en Pieter kwamen langs. Zij komen begin september in onze buurt wonen... Leuk!
Hebben heel wat gebabbeld op ons terras en hopen dat ze een "GO" krijgen voor het appartement dat ze willen huren. Net zoals alle nieuwkomers hier, moeten zij ook door die mallemolen van papieren heen. Niet evident. Als "groentjes" waren wij dan ook zeer tevreden dat we toch al hier en daar een nuttige tip konden geven.

Zij moesten vanavond nog naar een feestje van collega's van Pieter. Wij zijn lekker gaan eten aan de overkant van het water (met zicht op ons appartement dus én zicht op pelikanen en vooral zeehonden die gekke kuren verkochten in het water).

En zo is het weekend weer om... morgen staan de boodschappen op het programma en de strijk, want daar is dit weekend niets van in huis gekomen.

3 comments:

Anonymous said...

Voor het eerst lees ik toch dat jij van tijd tot tijd eens werkt (morgen strijken), want voor de rest is het alleen maar shoppen, uitstapjes maken en gaan eten of gaan drinken.
Maar jullie hebben gelijk, je moet op elk moment van het leven genieten.
Hier valt niet te veel te genieten, werken en daarbij nog rot weer (weer maar eens regen).
Hopelijk krijgen we toch nog een beetje warme zomer.
Kusjes aan de familie

Anonymous said...

awel uw tante mieke heeft groot gelijk.
hier triestig weer en hier wordt er niet geshopt en gefeest ,maar gewerkt.haha het zal uw gat varen als ge terug bent en s'morgens uit uw bedje moet om terug te gaan werken.
toedeloe van mira xx

saskia said...

hey Kristine

het was enorm gezellig gisteren. Hopelijk als we ons appartementje hebben en als we er een paar meubels in hebben staan, mogen jullie ook eens langs komen voor een drankje (en een hapje natuurlijk ook). Nu eerst hopen dat de papierenmolen werkt.