Sunday, October 29, 2006

The Haunted Mansion

Vandaag was het dé grote dag voor mijn vriendin Tamzen. Ze had, samen met echtgenoot Jeff, de zaak volledig omgetoverd. Ikzelf werd verondersteld de kinderen in de achterste zaal te ontvangen en ze hun "goodie bags" te laten decoreren. Dan was het wachten op het belletje van Prinses Annabelle (Tamzen) en mocht ik de kinderen in groepjes van 5 samen met hun ouders binnen laten.
Tussen 2 en 4 pm was het voor de allerjongsten (tot 6 jaar) en werd het verhaal dus aangepast dat het wat minder griezelig was.
Tussen 5 en 7 pm werd er een tandje "griezeligheid" bijgestoken en werd het hele verhaal van Prinses Annabelle in een "spooky dark room" verteld.
Het verhaal? Prinses Annabelle verwelkomt de kinderen en zegt dat haar poesje Fifibelle weggelopen is terwijl kinderen aan haar deur aanbelden voor "trick or treat". Ze zou Halloweentown ingelopen zijn en... je kan het raden: daar zit het vol "spooky" mensen. Bij elk van deze personages moet halt worden gehouden, want de prinses wil absoluut weten of zij Fifibelle hebben gezien. Helemaal op het einde komen ze bij een duivelse verschijning en daar moet dan een magisch paswoord worden gegeven om de poes te bevrijden.
Met de laatste groep kinderen ben ik er mee doorgelopen (het was een soort van doolhof)... Ik moet zeggen: WAW... het was gewoonweg prachtig!
Axelle is wel zeker 5x opnieuw naar het verhaal gaan luisteren, telkens met een andere groep kinderen. Ze vond het fantastisch!

En zo zit mijn vrijwilligerswerk voor vandaag erop. Gelukkig heb ik het volgehouden, want ik voelde me vandaag niet echt bepaald super (een verkoudheid die al mijn energie opvreet!). Gelukkig hielp de Airborne (da's een medicijn dat me werd aangeraden door Nancy, een verpleegster hier en ook één van mijn vriendinnen), er zit een massa vitamine C in!

Morgen moet ik cakejes bakken en Axelle gaat ze dan na school versieren. Op dinsdag is er namelijk een Halloween Baking Sale ten voordele van de school. De meeste mama's kopen gebakjes die ze aan de school geven om te verkopen. Maar eigenlijk is het wel de bedoeling dat je je eigen oven gebruikt en zelf iets bakt. En dat doen we dus.
Ikzelf ga dinsdag helpen om na de lunch de kinderen in hun Halloweenkostuums te krijgen tegen dat de parade begint op de speelplaats. Foto's volgen uiteraard...

2 comments:

@nn said...

Tof he Halloween? Ge zult dat missen als je terug in Belgie bent, zeker weten.
Enne, hebben jullie al je pumpkin uitgecarfd?

kristine@BackinBelgium said...

@Ann: Neen, de pumpkins hebben we niet gedaan! Ni goed hé, 'k weet het! Maar ja, een mens kan niet alles doen hé. Dat zal voor volgend jaar zijn!