Friday, July 27, 2007

Marina del Rey Free Summer Concerts

Tijdens de zomer worden wij hier getrakteerd op gratis concerten: "Pop Saturdays" en "Symphonic Thursdays".

Elke 2 weken is er dus een pop- of een klassiek concert.

Gisteren stond het volgende op het programma:

Thursday, July 26
The brilliant young violinist Lindsay Deutsch plays the Prokofiev Violin Concerto #2 in G Minor and "Fantasy on Porgy
and Bess" (by George Gershwin) for violin and orchestra.



Gisteren besloten we, samen met Nancy en Tamzen (en natuurlijk alle kinderen), de watertaxi te nemen naar Burton Chace Park, waar deze concerten doorgaan.



De watertaxi heeft namelijk een stop in het complex naast ons, niet ver dus om naar toe te wandelen. Om de prijs moet je het ook niet laten: 1 dollar/persoon per rit. Dus 2 dollar heen en terug...

Met de wagen was dus sowieso duurder omdat de parking al 6 dollar kost en dan heb je je benzine nog niet gerekend, daarboven komt dan nog dat er misschien wel geen plaatsje meer vrij is op de parking en je dus uiteindelijk toch terug naar huis moet komen om de watertaxi te nemen...

Om kwart voor 7 namen we dus met ons 8-en de watertaxi in Marina Harbor en enkele minuutjes later konden we ons picknickdeken uitspreiden en naar de mooie klassieke muziek luisteren.

Ik had aangeboden om de hapjes klaar te maken en Nancy en Tamzen brachten de drank mee. Het werd een gezellige picknick waar weer heel wat (voor ons gekende) gezichten aanwezig waren: Axelle zag enkele klasgenootjes terug (en wij de ouders ervan), onze buren Budy en Susan kwamen ook even langs en last but not least was er ook nog een andere Belg: dé Jan!

Ons Axelle kwam aanrennen met de volgende boodschap: "Ik heb hier iemand gezien die ook Nederlands spreekt. Een Belg." Geen 5 minuten later zagen we Jan voorbij onze picknickplaats komen. Na een kort gesprekje vervoegde hij zich terug bij zijn compagnie en schakelden we terug over van Vlaams naar Engels.

We genoten van een warme zomeravond met een mooie zonsondergang (eentje die we normaal gezien niet zien omdat dit aan de overkant van het water is van waar we wonen).

We gaan dit zeker nog eens overdoen en hopen dat Nadine en Kris er eventueel ook zin in hebben, want tijdens hun bezoek aan ons (en buiten onze periode van de RV-rit) is er nog een klassiek én een popconcert dat we zouden kunnen bijwonen.

Om 8.50 namen we de watertaxi terug naar Marina Harbor en rond 9.20 waren we terug thuis.

En zo eindigde dus de dag: Een ervaring rijker en blij dat we een avond in leuk gezelschap mochten doorbrengen.

1 comment:

Anonymous said...

daar zouden wij héél graag bij zijn geweest want dit vinden wij allebei fantastisch. Jammer hé
Kusjes van tante chris