Thursday, September 21, 2006

Book Fair ctd - Bibliotheekbezoek - Family Day

Zoals de titel het zegt, ga ik het over een aantal dingetjes hebben deze keer.

Book Fair
Deze ochtend 3 uur lang boeken verkocht, die als zoete broodjes over de toog gingen.
Het geheel is dan ook goed georchestreerd: elke leraar/lerares komt met zijn/haar klas tijdens de lesuren naar de boekenverkoop. Sommige kinderen kopen direct ter plaatse, anderen maken hun wishlist op zodat hun ouders de aankopen kunnen maken op een later tijdstip.
Er wordt vooral gehoopt dat vanavond, bij de ouderavond (Back to school night), nog veel verkocht gaat worden. Ook elke leerkracht maakt zijn/haar wensenlijstje van boeken die hij/zij graag in zijn/haar klasbibliotheek zou zien staan. Als ouder kan je dus een boek cadeau doen aan de leerkracht van je kind. Leuk idee!
Axelle heeft de nodige boekjes gekregen (een stuk of 7 denk ik) én mocht ook nog 2 "niet-leesboekjes" uitkiezen, ze koos voor een supergroot potlood en een stempelset.

Openbare bibliotheek van Marina del Rey
Daar zijn wij met ons tweetjes gisteren naartoe geweest. Axelle koos er 3 boekjes uit (die binnen het uur gelezen (én begrepen) waren). Ikzelf koos een Patricia Cornwell én een John Grisham, twee van mijn favoriete schrijvers, uit. Ongelooflijk dat ik van ieder van hen een boek vond dat ik in België nog niet gelezen had!
De boekjes die Axelle uitkoos, waren van "beginnersniveau" maar blijkbaar dus té gemakkelijk. De boekjes die we vandaag kochten, zijn dus een stukje moeilijker.
Alle nederlandstalige lectuur die we voor haar mee hadden, is spijtig genoeg al uitgelezen. Iedereen die komt: leuke jeugdboeken meebrengen aub!

Family Day
De laatste dagen wordt hier constant publiciteit gemaakt voor een family day (op 25 september) waar het de bedoeling is dat elke familie samen thuis aan tafel gaat. Voor ons, Europeanen, lijkt dit een normaal iets... blijkbaar is dat hier niet het geval, anders zou men er niet zo'n publiciteit moeten rondmaken. Er is zelfs een heuse website: http://www.casafamilyday.org/
en lokale beroemdheden komen deze boodschap op tv prediken. Blijkbaar is het ook de bedoeling dat door een hechtere familieband de kinderen minder snel zouden ontsporen (minder alcohol en drugsgebruik bv). Wij zullen zeker op 25 september samen eten, maar ja, dat doen we dan ook elke dag van het jaar, dus niets nieuws onder de zon!

Einde van de werkweek
Morgen alweer de laatste dag van de werkweek. Time flies when you're having fun!
Morgen dus ook weer mijn buikdansles... benieuwd met hoeveel we deze keer gaan zijn.
En niet te vergeten het wekelijkse "wijnkransje aan het zwembad" na school... waar de mama's samen een glaske drinken en de kinderen samen spelen... Zo wordt de week weer afgesloten.
Geef toe, er zijn slechtere dingen hé!

5 comments:

@nn said...

Die familyday campagne daar had ik nog niets van gemerkt.
Hier op school hebben ze elke maand familyday, maar dan worden de klassen dooreen gegooid, dan zit er in iedere klas een paar kinderen van ieder jaar, ze doen dan samen activiteiten. tof.
Goed dat je een selectie kon maken uit de boekjes, ik herinner me dat het in het begin niet evident was omdat je geen voorkennis en referentie hebt over de uitgevers en schrijvers.

Anonymous said...

Moet je in de openbare bibliotheerk ook een boete betalen als je de boeken te laat terug brengt ?
--------
Zoals je zelf zegt "er zijn slechtere dingen in het leven" volgens mij ga jij serieus heimwee hebben naar LA als jij terug in België bent.
Groetjes Renata

saskia said...

Het lijkt mij echt wel fijn hoe door zulke activiteiten op school, mamas met elkaar in contact komen. Ook hebben jullie precies een heel toffe community in het appartement complex waar je verblijft.

Blijf gewoon genieten van elke dag. Hoe was het buikdansen vandaag?

kristine@BackinBelgium said...

@Renata: ja hoor... net zoals in België volgt er een boete als je té laat binnenbrengt! 0.25ct per dag té laat... Je krijgt wel 3 volle weken om je boek te lezen... en kan online je boek verlengen, dus 't zou wel moeten lukken zonder boetes hé!

Anonymous said...

hallo vrienden,
alles ok? oefen maar goed met je buikdansles zodat je voor ons kunt dansen als je terug bent!
Leest Axel al boekjes? Amber gaat sinds vorige week ook naar Engelse les, ze vond het super leuk, alleen in de les en alle aandacht van de juf.
Je begint je precies wel te integreren. veel groetjes aan iedereen en een dikke kus aan Axel,
Gr, EMMA